Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
The Relationship Between Financial Inclusion and Income Inequality; Evidence From Turkey
2022
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to assess the impact of financial inclusion on income inequality in Turkey using the VAR approach from 2010 to 2021. The principal component anaysis technique is employed to create our own indicator representing financial inclusion, which contains the number of POS devices, the number of bank accounts, and the number of ATMs. The findings indicate that there is a reverse link between financial inclusion and income inequality. In other words, financial inclusion associated with more equitable distribution of income in Turkey. Furthermore, the Granger causality test is used to establish the direction of causality between variables. It has been observed that financial inclusion granger causes lower income inequality. However, gini index, which measures income inequality does not granger causes financial inclusion. As a results, a unidirectional causality is found from financial inclusion to income inequality in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 3.459
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini