Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 7
Türkiye Kitle Fonlaması Platformlarının Analizi
2022
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimci olmak isteyen bir insanın aklına belirli bir fikir ya da proje gelebilir. İlk önce fikrini veya projesini gerçekleştirmek için, onun önüne finansal kaynağı nereden ve nasıl bulacağına ilişkin sorunlar çıkacağı bellidir. Bu sorunları çözme yolunda yeni finansman yöntemi olarak kitle fonlaması ortaya çıkmıştır. Teknolojinin gelişimi ile birlikte kitle fonlaması dünyaya tanınmaya başlamıştır. İşleyişi internet platformları üzerinden yürütülmekte olan kitle fonlamasına, bugünlerde pek çok ülkeler ilgi duymaktadır. Girişimcilere dünyanın dört köşesinden finansal kaynak bulma fırsatını sunan kitle fonlamasını desteklemek sayesinde birçok sorunlar çözülebilir. Bundan dolayı gelişmiş ülkeler bu yeni bir modele kapsamlı bir şekilde destek vermeyi uygun bulmaktadır. Kitle fonlaması yönteminin güvenilirliğini, ilgili mevzuat düzenlemelerini, bu yöntem sayesinde başarılı olarak gerçekleşen projelerin devlet ve topluma yararlı olup olmadığını incelemekte fayda var. Bugüne kadar kitle fonlaması ile ilgili çalışmalar genellikle teorik çalışma olarak yayınlanmıştır. Bu çalışmada Türkiye’nin ödül ve hisse bazlı kitle fonlaması platformları mukayese edilerek içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Türkiye’de bulunan, ödül, bağış ve hisse bazlı kitle fonlaması modellerini kullanan platformlara ait veriler verilmiştir. Kitle fonlaması Türkiye’de yeni bir yöntemdir. Bu yöntemle ilgili bilgiler insanlar arasında henüz yaygınlaşmamıştır. Gelişmiş ülkelerde hızlı bir şekilde büyümekte olan fonlama yönteminin Türkiye’de de gelişmesini sağlamak gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Crowdfunding Platforms In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

A certain idea or project may come to mind of a person who wants to be an entrepreneur. In order to realize the idea or project first, it is clear that there may be obstacles regarding where and how to find the financial resource. Crowdfunding has emerged as a new financing method to solve these problems. With the development of technology, crowdfunding has started to be known to the world. Nowadays, many countries are interested in crowdfunding, the operation of which is carried out through internet platforms. Many problems can be solved by supporting crowdfunding, which offers entrepreneurs the opportunity to raise funds from all over the world. Therefore, developed countries find it appropriate to give comprehensive support to this new model. It is useful to examine the reliability of the crowdfunding method, the relevant legislation, and whether the projects that have been successfully realized through this method are beneficial to the state and society. To date, studies on crowdfunding have generally been published as theoretical studies. In this study, Turkey's reward and equity based crowdfunding platforms were compared and examined by content analysis method. Data on platforms in Turkey that use reward, donation and equity based crowdfunding models are given. Crowdfunding is a new method in Turkey. Information about this method has not yet become widespread among people. It is necessary to ensure that the funding method, which is growing rapidly in developed countries, also develops in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 563
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini