Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 3
Sıkı-gevşek Örgüt Kültürünün ve Kişi-örgüt Uyumunun Çalışanların Çift Yönlülük Algılarına Etkisi
2019
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Araştırmanın amacı, sıkı-gevşek örgüt kültürünün ve kişi-örgüt uyumunun, çift yönlülük algısına etkisini incelemektir. Yöntem – Araştırma, teknoloji sektöründe çalışan 201 personel ile online anket yoluyla gerçekleştirilmiştir. Veriler, korelasyon ve çoklu regresyon analizleri ile çözümlenmiştir. Bulgular – Araştırma sonucuna göre, sıkı-gevşek kültür ve kişi-örgüt uyumu, çift yönlülük algısını pozitif ve anlamlı etkilemektedir. Ayrıca sıkı kültür ve çift yönlülük algısı ilişkisinde kişi-örgüt uyumu aracılık görevi görmektedir. Tartışma – 21. Yüzyılda hayatın, yenilikçilik ile fonksiyonel ve kaliteli hâle gelmesi işletmeleri, yeni pazarlara yatırım yapmaya yöneltmektedir. Yenilikçilik, işletmenin yararlanıcı ve keşifsel yeteneklerini “eş zamanlı” (çift yönlülük) değerlendirmesini gerektirir ki; yenilikçiliğin gerçekleşmesi, tepe yönetiminden astlara kadar tüm çalışanların, örgüt kültürü algılarına bağlıdır. Araştırmalar göstermektedir ki yenilikçi kültür algısıyla beslenen çalışanın örgütsel uyumu, farklı fikir ve yeteneklerini birleştirmesini sağlamaktadır (Quinn ve Spreitzer,1991; Denison ve Mishra, 1995; Taormina,1997).

Anahtar Kelimeler:

Siki-gevsek Orgut Kulturunun ve Kisi-orgut Uyumunun Calisanlarin Cift Yonluluk Algilarina Etkisi
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose - The purpose of the study is to study the impact of the rigorous organizational culture and the person-organism harmony on the perception of double direction. Method - The research was carried out through an online survey with 201 staff working in the technology sector. The data is analyzed by correlation and multiple regression analyses. The findings - According to the research findings, the strict-plurious culture and the person-organism consistency positively and meaningfully affects the perception of double direction. It also plays the role of the mediation of the person-organism consistency in the relationship of close culture and double-direction perception. The discussion – 21. In the century, life, innovation and functional and quality becomes the business, it is directed to invest in new markets. Innovation requires an assessment of the business’s profitable and exploration capabilities “at the same time” (double direction) that the realization of innovation depends on the perceptions of all employees, from the height management to the height, of the organization’s culture. Research shows that the organizational consistency of the employee feeding an innovative cultural perception enables them to combine their different ideas and abilities (Quinn and Spreitzer, 1991; Denison and Mishra, 1995; Taormina, 1997).

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.584
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini