Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 8
Nato’nun Kosova ve Aktif Gayret Operasyonlarının Silahlı Çatışma ve Kuvvet Kullanma Yasağı Kavramları Perspektifinden Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 2(3) bendi devletlerin, sınır uyuşmazlıkları da dahil olmak üzere, aralarında ortaya çıkan her türlü sorunu barışçıl yollarla çözümleyeceğini belirtmektedir. Uluslararası sistemde devletlerin çıkarı söz konusu olduğunda, kuvvete başvurmama veya savaştan tamamen kaçınma gibi bir durum mevcut değildir ve çoğu zaman devletler kuvvet kullanma yoluna başvurmuşlardır. Oysa Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 2(4) maddesi uluslararası ilişkilerde kuvvet kullanmayı, kuvvet kullanma tehdidinde bulunmayı yasaklamaktadır. Bu durum devletlerin egemen eşitliği, devletlerin birbirlerinin iç işlerine karışmaması yükümlülüğü ile devletlerin kendi iç işlerinde bağımsız olması hakkını beraberinde getirmektedir. İlgili bilgiler ışığında çalışmada silahlı çatışma, savaş kavramları ile birlikte kuvvet kullanma yasağı kavramı da incelenmiştir. Bahse konu kavramlar çerçevesinde Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) Kosova ve Aktif Gayret Operasyonlarının değerlendirmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation Of Nato’s Kosovo Operation and Operation Active Endeavour From The Perspective Of Armed Conflict and The Prohibition Of Use Of Force
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 168
Atıf : 537
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini