Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylerin Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemlerine İlişkin Tercihlerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
HAYEF: Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan bireyler, alternatif ve destekleyici iletişim (ADİ) sistemlerini kullanmaya aday bireylerdir. ADİ sistemleri, konuşamayan bireylerin iletişim becerilerini geliştirmeyi ve desteklemeyi amaçlayan alternatif iletişim araçlarıdır. OSB olan bireylerin bireysel iletişim ihtiyaçları ve var olan alternatif ve destekleyici iletişim sistemlerinin çeşitliliği nedeniyle kendileri için en uygun ADİ sistemine karar verme süreci oldukça karmaşık ve güç olabilmektedir. Karar verme sürecinde, bireysel yetenekler, öğrenme özellikleri, çevresel beklentiler ve ADİ özellikleri gibi bir dizi değişkeni hesaba katmak gerekmektedir. Karar verme sürecinde hesaba katılması gereken önemli bir değişken de OSB olan bireyin kendisine sunulan herhangi bir ADİ seçeneğini kullanma konusundaki ilgisidir. Bireyin ADİ seçenekleri konusundaki tercihlerini belirlemek yapılan uygulamanın etkililiği bakımından oldukça önemli görülmektedir. Bu çalışmada OSB olan bireylerin ADİ kullanımına yönelik tercihlerinin belirlendiği çalışmalar incelenmiştir. Elde edilen bulgular OSB olan katılımcıların çoğunun konuşma üreten cihazları, işaret dili ve resim değiş tokuşuna dayalı sistemlere kıyasla daha çok tercih ettiklerini göstermektedir. Ayrıca, katılımcıların çoğunun en hızlı öğrendikleri ADİ sistemini kullanmayı tercih ettiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Preferences Of Individuals With Autism Spectrum Disorder For Alternative and Supporting Communication Systems
2022
Yazar:  
Özet:

Individuals with autism spectrum disorder (OSBs) are candidates to use alternative and supporting communication systems (ADIs). ADI systems are alternative means of communication aimed at developing and supporting the communication skills of non-speaking individuals. Due to the individual communication needs of individuals who are OSB and the diversity of existing alternative and supporting communications systems, the process of determining the most suitable ADI system for themselves can be quite complex and powerful. In the decision-making process, it is necessary to take into account a number of variables such as individual abilities, learning characteristics, environmental expectations and ADI characteristics. An important variable that needs to be taken into account in the decision-making process is the interest of the individual who is the OSB to use any ADI option offered to him. The effectiveness of the application to determine the individual’s preferences on the subject of the ADI options is considerably important. In this study, researchers have identified the preferences of individuals to use ADI. The findings show that most participants with OSB prefer speaking devices, sign language and image exchange-based systems more than they prefer. Moreover, it has been determined that most participants prefer to use the fastest ADI system they learned.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












HAYEF: Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 451
Atıf : 3.007
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini