Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 8
İbn Hazm’ın “et-Tevkîf alâ Şârii’n-Necât bi İhtisâri’t-Tarîk” Adlı Risalesi
2014
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Burada İbn Hazm’ın risâlelerinden biri olan “et-Tevkîf alâ Şârii’nNecât bi-İhtisâri’t-Tarîk” adlı eserin Türkçe bir tercümesini sunacağız. Risâle, İbn Hazm’ın kendisine yazılmış olan bir mektuba verdiği cevabın neticesinde ortaya çıkmıştır. Risâlede pozitif bilimler ile dini bilimler gaye ve fayda bakımından karşılaştırılmaktadır. Felsefe, mantık, matematik, tıp ve astronomi vs. ilimler hakkında değerlendirmelerin yer aldığı risalede ayrıca Allah’ın (cc) ispatı, peygamberlik müessesesinin ispatı ve gerekliliği üzerinde durulmakta, İslam ile birlikte, bir peygamber tarafından kurulmuş olan diğer dinler değerlendirilerek bilgi ve dini ilgilendiren temel konularda genel bir perspektif çizilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Ibn Hazm’s Treatise Named “et-tawkîf Alâ Shâri’i Al-necât Bi İhtisâri Al-tarîk”
2014
Yazar:  
Özet:

In this article, we will present a Turkish translation of Ibn Hazm’s treatise named “al-Tawkîf alâ Shâri’i al-Necât bi-İhtisâri al-Tarîk”. This treatise occurred as a response of Ibn Hazm for a letter written to him. In the treatise, positive and religious sciences were compared in terms of their goals and benefits. Also, there were evaluations about philosophy, logic, math, medicine, astronomy and etc. Ibn Hazm dealt with the proofs and necessity of the existence of God and the institute of prophethood. Additionally it was offered a general perspective on fundamental issues regarding main religious issues by evaluating Islam and other religions established by a prophet

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 661
Diyanet İlmî Dergi