Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 4
TÜRKİYE’DE KUR REJİMLERİ VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: KALMAN FİLTRESİ İLE BİR UYGULAMA
2021
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin reel ve finansal sektörler üzerindeki etkisine paralel olarak hem ürün tedarik zincirleri hem de finansal piyasalar dünya ölçeğinde büyük bir hızla entegre olmaktadır. Bu entegrasyon ile birlikte uluslararası ticaret ve portföy yatırımları bağlamında döviz kuru tüm ülkeler için daha da önemli hale gelmektedir. 1970’li yılların sonundan itibaren sabit kur rejimleri terkedilmeye başlanmış ve esnek kur rejimlerine geçiş sağlanmıştır. Bu çalışmadaki amacımız, 1960 - 2019 zaman aralığında kur rejimleri ile büyüme arasındaki ilişkiyi araştırmak ve bir model üzerinden Türkiye örneğini incelemektir. Kullanılan modelde Kalman filtresi uygulanmakta ve zaman içinde değişen katsayıların izlediği patika gözlemlenmektedir. Çalışmada katsayıların zaman içinde aldıkları değerler, sabit ve yönetilen kur rejimlerinin ekonomik büyüme üzerinde belirgin bir etkisinin olmadığı, esnek kur rejimlerinin ise ekonomik büyümeyi negatif etkilediği sonuçlarına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Exchange Rate Regimes and Economic Growth In Turkey: An Application With Kalman Filter
2021
Yazar:  
Özet:

In parallel with the impact of globalization on the real and financial sectors, both product supply chains and financial markets are rapidly integrated across the world. With this integration, the exchange rate becomes even more important for all countries in the context of international trade and portfolio investments. Since the end of the 1970s, most of the countries have left the fixed exchange rate regimes and began to use flexible exchange rate regimes. In this study, our aim is to investigate the relationship between exchange rate regimes and economic growth for the 1960 - 2019 period, through a model for Turkey. In the model Kalman filter is applied and the path of the time varying coefficients are observed. In the study, the time varying values of the coefficients point to the results that fixed and managed exchange rate regimes do not have a significant effect on economic growth, while flexible exchange rate regimes affect economic growth negatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 942
Atıf : 8.588
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi