Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Eyyübi-memlük Mücadelesi ve Memlük Yönetimine Karşı Mısır'da Araplarln İsyanı
2001
Dergi:  
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam Tarihinde Abbas! Halifeleri tarafından başlatılan Mem!Gkleri istihdam etme geleneğinin Eyyilbl Devletinde de sürdüğü ve Salih Necmeddin ile bu istihdamın kurumsaliaşmaya başladığı bilinmektedir. Aslında Eyyilbllerin askeri gücünün büyük oranda Türk askerlerinden oluştuğu görülmektedir. Memluklerin istihdam edilmesi ile önemli başarılar kazanan Eyyilbl sultanları devletin sonlarına doğru bu gücün kendi aleyhlerine dönmesi durumu· ile karşılaştı1ar. Salih Necmeddin'den sonra Muazzam Turanşah'ın MemlukJere karşı sarfettiği sözleri ve tutumları onun bir suikastla ortadan kaldırılarak Mısır'da yönetimin Memluklere geçmesini sağlarken Hal eb Eyyilbl Sultanı II. Salahaddin Yusuf liderliğinde EyyubiMemlilk mücadelesini başlatmıştır

Anahtar Kelimeler:

The Fight Against The Eyubi-nation and The Leadership Of The Country In Egypt
2001
Yazar:  
Özet:

Abbas in Islamic history. It is known that the tradition of Employing Mem!Gkleri, which was initiated by the Halifeleri, continued in the State of Eyyilbl and that Salih Necmeddin and this employment began to be organized. In fact, it is apparent that the Eyyilbler's military power is largely made up of Turkish soldiers. The Eyyilbl sultan, who gained significant successes with the employment of the locations, faced the situation in which this power would return to their own opponents towards the end of the state. After Salih Necmeddin, the words and attitudes of Muazzam Turanşah against MemlukJere were eliminated by a murder, allowing the government to pass to Memluks in Egypt while Hal eb Eyyilbl Sultan II. Judgment of Judgment of Judgment of Judgment of Judgment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Cumhuriyet İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.205
Atıf : 2.516
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini