Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Kadın Sürücülerin Trafik Kazaları Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi / The Investigation Of The Relationship Between Female Drivers and Traffic Accidents
2012
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ö Z E T Trafik kazaları hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir halk sağlığı problemidir. Ülkemizde trafik kazaları nedeniyle yıllık ortalama 4 bin kişi ölmekte ve 250 bin kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının yol açtığı ekonomik kayıp ise 10 milyar dolar civarındadır. Bu ciddi problemi çözümlemek için trafik kazaları daha yoğun ve detaylı incelenmelidir. Ülkemizde kadın sürücü sayıları her yıl katlanarak artmaktadır. Ancak artan kadın sürücü sayılarının trafiği ve daha önemlisi trafik kazalarını nasıl etkilediği konusunda yeterli bilimsel çalışmalar yapılmamıştır. Bu araştırma kadın sürücü oranlarının trafik kazlarına bir etkisi olup olmadığını incelemiştir. İllerdeki kadın sürücü oranları ve illerde sürücü başına düşen kaza sayıları veri olarak kullanılmıştır. Kadın sürücü oranı ve trafik kazaları sayıları arasındaki ilişki SPSS 17.0 programı üzerinde Basit Regresyon testi kullanılarak incelenmiştir. Araştırmanın bulguları kadın sürücü oranları ile sürücü başına düşen kaza sayıları arasında anlamlı, pozitif ve kuvvetli bir ilişki bulmuştur. Kadın sürücü oranları kaza sayıları üzerinde %20’lik bir varyans açıklamaktadır. Anahtar Kelimeler: Trafik Kazası, Kadın Sürücü, Erkek ve Kadın Farklılığı, Trafik Politikaları AB S T R AC T Traffic accidents are crucial problem affecting both Turkey and the world. Averagely 4 thousand individuals are become dead and 250 thousand individuals are injured because of traffic accidents in Turkey. The annual economical loss of Turkey caused by traffic accidents is around 10 billion dollars. This curial problem should be investigated more frequently and elaborately. The number of female drivers is increasing continuously in Turkey. However, the effect of female drivers on traffic and particularly on traffic accidents has not been examined sufficiently. The current research study investigated whether female drivers have effect on the number of traffic accidents. The rate of female drivers to whole drivers in each city and the number of traffic accidents per capita are used as data. The relationship between these two variables was measured using Simple Regression on SPSS 17.0. The findings showed that there is a significant, positive and strong relationship between the variables. The rate of female drivers in cities can explain 20 percent variance in the number of traffic accidents per capita. Keywords: Traffic Accidents, Female Drivers, Differences between Men and Women, Traffic

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 345
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini