Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 48
 İndirme 20
Tüketicilerin Giyilebilir Teknolojileri Benimsenmesine Yönelik Davranışsal Niyet ve Kullanımları Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, tüketicilerin giyilebilir teknolojileri benimsemesine yönelik davranışsal niyetleri ve kullanımları üzerinde etkili faktörleri bütüncül bir teorik model çerçevesinde ampirik olarak analiz etmeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın kavramsal modeli Birleştirilmiş Teknoloji Kullanım Ve Kabul Teorisi 2 (UTAUT2) modeline dayanmaktadır. Ayrıca kavramsal modele UTAUT2 orijinal modelindeki değişkenlere ek olarak benlikte uyum, yenilikçilik eğilimi, gizlilik riski ve güven değişkenleri ilave edildi. Araştırma verileri anket yöntemi kullanılarak toplanıldı. Örnekleme yöntemi olarak kolayda örnekleme yöntemi kullanıldı ve 302 anahtar yanıtlayıcıdan veriler elde edildi. Araştırma hipotezlerini test etmek için bir dizi hiyerarşik regresyon analizi yapıldı. Giyilebilir teknolojilerin benimsenme niyeti üzerinde performans beklentisi, sosyal etki, yenilikçilik eğilimi, gizlilik riski ve güven değişkenlerinin etkili olduğu görülmektedir. Bu değişkenler içerisindegüçlü etkiye sahip değişken gizlilik riski değişkeni olarak tespit edildi

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Behavioral Intention and Uses Of Consumers Towards The Adoption Of Wearable Technologies
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to empirically analyze the factors affecting consumers’ behavioral intentions and uses of wearable technologies within a comprehensive theoretical model. The concept model of the study is based on the combined technology use and acceptance theory 2 (UTAUT2). In addition to the variables in the original model of the conceptual model UTAUT2, the variables in self-conformity, innovation, privacy risk and confidence were added. The research data was collected using the survey method. The sample method was easily used as a sample method and data was obtained from 302 key responders. A series of hierarchical regression analysis was conducted to test the research hypotheses. The intention of adopting wearable technologies appears to be influenced by performance expectations, social impact, innovation tendency, privacy risk and confidence variables. These variables have been identified as a variable risk of confidentiality with a strong impact.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 636
2023 Impact/Etki : 0.667
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi