User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 12
 Downloands 1
 Audio Listening 1
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN FİZİKSEL BENLİK ALGISI, BEDEN KOMPOZİSYONU VE FİZİKSEL AKTİVİTE DÜZEYİNİN CİNSİYETE GÖRE İNCELENMESİ
2015
Journal:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı, 14-18 yaş lise öğrencilerinde fiziksel benlik algısı, beden kompozisyonu ve fiziksel aktivite düzeyini cinsiyete göre incelemektir. Çalışmaya, Denizli ilinde lise okuyan 313 kız ve 297 erkek olmak üzere toplamda 610 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Fiziksel benlik algısının belirlenmesinde, Fox ve Corbin (1989) tarafından geliştirilen anket kullanılmıştır. Öğrencilerin beden kompozisyonunu hesaplamak için boy ve beden ağırlığı ölçümlerinden yararlanılmış, fiziksel aktivite düzeylerini bulmak için ise Bouchard üç günlük fiziksel aktivite anketi öğrencilere uygulanmıştır. İstatistik analiz için, Independent t testi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; fiziksel benlik algısının alt boyutlarında, beden kompozisyonunda ve fiziksel aktivite düzeylerinde kız ve erkekler arasında anlamlı fark bulunmuştur (p<0,05). Sonuç olarak; erkeklerin kızlara göre fiziksel benlik algılarının, beden kompozisyonlarının ve fiziksel aktivite düzeylerinin daha iyi olduğu bulunmuştur. Bunun sebebi kızların toplum içerisinde edindikleri roller ile sosyo-kültürel etmenler olabilir. Kızların fiziksel olarak daha aktif olmasını sağlayacak ortamlar yaratılmalıdır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 275
Cite : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi