Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Validity and Reliability Study Of Metacognitive Knowledge Interview Form (mcki) For 3-5 Year Children
2023
Dergi:  
International Online Journal of Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to analyse the validity and reliability of the Metacognitive Knowledge Interview Form (McKI) for 3-5 year old children. The study was designed in the general survey model, one of the quantitative research. The study group consists of 310 children in the 3-5 age group attending kindergartens affiliated to the Ministry of National Education in Konya City Centre in the 2019-2020 academic year. Metacognitive Knowledge Interview Form (McKI) and General Information Form were used to collect the research data. Content validity (expert opinion) and construct validity (confirmative factor analysis) were examined for validity studies of the test. Cronbach's alpha coefficient was calculated for the reliability of the measurements in terms of internal consistency, and Pearson correlation coefficient was calculated for independent inter-observer agreement and test-retest reliability. The analyses revealed that the Metacognitive Knowledge Form (McKI) is a valid and reliable test for 3-5 year old children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












International Online Journal of Education and Teaching

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 85
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini