Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 78
 İndirme 41
İlkokul Dorduncu Sinif Ogrenci̇leri̇ni̇n Okumaya Yoneli̇k Tutumlarinin İncelenmesi̇
2019
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okuma tutumu, bireyin okumaya ilişkin sergilediği olumlu ya da olumsuz tavır ve yaklaşımı ifade etmektedir. Okuma tutumunun belirlenmesi okuyucunun okuma becerisini etkileyen faktörlerin anlaşılmasına imkân sağlayacaktır. Bu araştırma, ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin okuma yönelik tutumlarının incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Okumaya yönelik tutum, okumaktan zevk alma ve akademik okuma alt boyutlarına göre ele alınmıştır. Araştırma 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Kırıkkale il merkezinde 165 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplamak için “Okumaya Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Dörtlü likert puanlamaya sahip, 20 maddelik bu ölçeğin her öğrenci tarafından cevaplanma süresi ortalama 30 dakika sürmüştür. Verilerin analiz edilmesinde bilgisayar üzerinde istatistik programı kullanılmıştır. Yapılan analizler neticesinde ulaşılan sonuçlara göre ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri okumaya yönelik olumlu tutuma sahiptir. Ayrıca kız öğrenciler erkek öğrencilerden daha yüksek düzeyde okuma tutumuna sahiptir. Öğrencilerin okumaya yönelik tutum düzeyleri anne ve babalarının öğrenim durumuna göre anlamlı bir farklılık göstermemektedir. Araştırma sonucuna dayalı olarak farklı araştırmalarda tarama çalışmaları yapılarak olumsuz okuma tutumuna yol açan sebepler incelenebilir.

Anahtar Kelimeler:

4th Graduate School Students To Read
2019
Yazar:  
Özet:

Reading attitude refers to the positive or negative attitude and attitude that the individual shows about reading. The determination of the reading attitude will enable you to understand the factors that influence the reader's reading ability. This study was conducted with the aim of studying the attitudes of elementary fourth-class students towards reading. The attitude towards reading, the enjoyment of reading and academic reading are addressed according to the subdimensions. The study was conducted in the 2016-2017 educational year with the participation of 165 students in the district centre of Kırıkkale. In the study, the data was used to collect the "Read-to-Read Attitude Scale". With a quarterly likert score, each student of this scale received an average of 20 minutes of response. For the analysis of the data, a statistical program was used on the computer. According to the results obtained by the analysis, primary school has a positive attitude towards the students of the fourth class. Also, girls students have a higher level of reading attitude than boys students. Students' attitude towards reading does not make any significant differences according to their parents' educational status. Based on the results of the research, scan studies in different studies can study the reasons that lead to negative reading attitudes.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.366
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi