Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 8
Economic Creativity Development
2014
Dergi:  
Talent
Yazar:  
Özet:

Yazarlar literatürde yeni bir kavram olan Ekonomik Yaratıcılığı EY tartışılmışlardır. Yazarlar ekonomik yaratıcılığın psikolojik özelliklerini açıklamışlardır: tutumlar, motivasyon, kişilik özellikleri ve yetenekler. Düşünme Duygusu Teorisini Kazemi, 2007 temel alan Ekonomik Yaratıcılığın Gelişimi için bir tasarım önermişlerdir. Bu kuram yaratıcılığı açıklayan duyuşsal-bilişsel bir yaklaşımdır. Düşünme duygusu dinamizm ve tez canlılık anlamlarına gelen “Poyaei” ve Bitabi” Farsça bileşenlerini kapsamaktadır. Bu teoriye göre Ekonomik Yaratıcılığın Gelişimi duygular ve düşünceler arasındaki bağlantılarla ilgilidir. Ekonomik Yaratıcılığın Gelişimi bireysel hazır bulunuşluluğun desteklenmesi, ekonomik kaynakların kullanımı, ekonomik gelişmenin gidişatına yönelik tutum, ekonomik tecrübelerin kullanımının arttırılması, ekonomik etkinlik eğitiminin verilmesi, ekonomik düşünmenin geliştirilmesi ve düşünme duygusunun geliştirilmesini kapsamaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Talent

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 83
Atıf : 176
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini