Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 9
Dış Ticaret ve Akıllı Lojistik İlişkiselliği Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Lojistik; sağladığı istihdam, iş hacmi ve katma değer ile dünya ekonomisine katkısı açısından en önemli hizmet sektörlerinden biridir. Lojistik; başta gıda, ilaç, kozmetik, otomotiv ve tekstil gibi bütün sektörlere hizmet vererek iktisadi faaliyetlerin geniş alanlara yayılımında etkilidir. Lojistik kavramının 1700’lü yıllardaki ilk kullanımı, askeri alanda ve askeri birliklerin hareketleri ile cepheye malzeme tedariki şeklinde olmuştur. 1960 yılı itibariyle ise ticaret lojistiği anlamında malların üreticiden müşteriye taşınması ve bunun yönetimine ilişkin ortaya çıkmıştır. Küreselleşme ve beraberinde getirdiği uluslararası rekabet ile lojistik yönetimindeki teknolojilerin gelişmesi, lojistik sektörünün önemini günden güne artırmaktadır. Gelinen son nokta ise, dijital dönüşüm ile gerçekleşen teknolojik değişiklikler ve inovasyon ile lojistik sektörünün boyut değiştirmesi ve e-lojistik, akıllı lojistik-lojistik 4.0 süreçlerinin başlaması olmuştur. Bu çalışmanın amacı, dış ticaret ile akıllı lojistik ilişkiselliğinin OECD üyesi 8 ülke ile bu örgütün “Kilit Ortakları”ndan 2 ülke bazında karşılaştırmalı bir şekilde incelemektir. Bu amaç doğrultusunda söz konusu ülkelerin lojistik performans endeksi, küresel rekabet endeksi, bireysel internet kullanımı (toplam nüfus %), kişi başına gayri safi yurt içi hasıla (GSYH), dijitalleşme uyum endeksi, doğrudan yabancı yatırımlar, dış ticaret (ihracat-ithalat) düzeyleri ve dijital olarak teslim edilebilir hizmet ihracatı karşılaştırılmıştır. Çalışmada, nitel araştırma yöntemi çerçevesinde döküman analiz modeli kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment Of Foreign Trade and Intelligent Logistics Relationship
2021
Yazar:  
Özet:

Logistics is one of the most important services sectors in terms of employment, volume of work and added value and its contribution to the world economy. Logistics; primarily serving all sectors such as food, medicine, cosmetics, automotive and textile, is effective in the spread of economic activities to broad areas. The first use of the logistics concept in the 1700s was in the form of the supply of material to the front in the military area and the movements of the military troops. Since 1960, trade logistics has emerged about the transfer of goods from the manufacturer to the customer and its management. Globalization and its international competition and the development of technology in logistics management increases the importance of the logistics sector from day to day. The final point was the change in the technology and innovation that occurred with the digital transformation and the shift in the logistics sector and the beginning of the e-logistics, smart logistics and logistics 4.0 processes. The aim of this study is to compare the relationship between foreign trade and intelligent logistics with the OECD’s eight member countries and the organization’s “City Partners” with the two countries. For this purpose, the logistics performance index of the countries concerned, the global competition index, the individual internet use (% of the total population), the non-pure domestic revenue per person (GDP), the digitalization conformity index, foreign direct investments, the levels of foreign trade (export-export) and the digitally deliverable service exports were compared. In the study, a document analysis model was used in the framework of the quality research method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 71
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini