Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 122
 İndirme 52
Demokrat Parti Dönemi 23 Nisan Milli Hâkimiyet ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Milli bayramlar, toplumsal birlik ve beraberliğin önemli simgelerindendir. TBMM, 23 Nisan 1921’de aldığı bir kararla yeni Türk Devleti’nin ilk bayramı olarak 23 Nisan gününü “Milli Bayram” kabul etti. 23 Nisan gününün ilk defa çocuklarla anılmaya başlanması ise Himaye-i Etfal Cemiyetinin Milli Bayramı fırsat bilerek yardım toplama faaliyetleriyle oldu. 1927 yılından önce 23 Nisan; “Çocuk Günü”, “Çocuk Bayramı” gibi kavramlarla anılsa da ilk kapsamlı Çocuk Bayramı kutlamalarına 23 Nisan 1927 yılında başlandı. Kutlamalar, Cumhuriyete sahip çıkan çocuklar yetiştirme arzusuna paralel olarak gelişti.İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’nin demokratikleşme çabaları ile çok partili siyasi hayata geçilmesi ile Demokrat Parti kuruldu. Tek parti Türkiye’sinde o güne kadar görülmemiş bu siyasi hareketlilik, DP’nin 1950 yılında iktidarı eline almasıyla sonuçlandı. On yıllık iktidarı döneminde ülke içindeki siyasi ve toplumsal gerginlikler ile dış politikada meydana gelen olaylar DP yönetimini şekillendirirken, bu gelişmeler yapılan milli bayram kutlamalarına da yansıdı Bu çalışmanın amacı, DP döneminde yapılan 23 Nisan Milli Hâkimiyet ve Çocuk Bayramı kutlamalarını, öncesinde yapılan törenlerle karşılaştırmalı olarak İstanbul - Ankara örneğinde ve dönemin gelişen olayları ile birlikte ele almaktır.

Anahtar Kelimeler:

Demokrat Parti Donemi 23 Nisan Milli Hâkimiyet ve Cocuk Bayrami Kutlamalari
2019
Yazar:  
Özet:

National holidays are one of the important symbols of social unity and cohesion. On 23 April 1921, TBMM adopted a decision to recognize the day of 23 April as the first holiday of the new Turkish state. The first time the day begins to be commemorated with children, the National Day of the Himaye-i Etfal Community was known by the opportunity to gather assistance activities. Before the year 1927, April 23; "Children's Day", "Children's Day" was mentioned in terms such as "Children's Day", but the first comprehensive Children's Day celebrations began on April 23, 1927. The celebrations developed in parallel with the desire to educate the children out of the Republic.The Democratic Party was established after the Second World War with the efforts of democratization of Turkey and the transition to the multi-party political life. This political movement, which has not been seen until that day in the single party Turkey, resulted in the DP's acquisition of power in 1950. During the ten-year period of power, political and social tensions within the country and events that occur in foreign policy shaped the DP administration, these developments also reflected in the national holiday celebrations that took place in the DP period, the aim of this study is to deal with the celebrations of the 23 April National Government and Children's Day, compared to the previous ceremonies, in the example of Istanbul-Ankara and with the developing events of the period.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.377
Atıf : 8.869
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini