Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 2
Şanlıurfa Yöresindeki Koyun ve Keçilerde Mavidil Virus Ankorlarının Araştırılması
2013
Dergi:  
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Şanlıurfa yöresinde yerli ırk koyun ve keçi sürülerinde mavidil virus (Bluetongue Virus, BTV) enfeksiyonunun serolojik olarak araştırılması amacıyla yapıldı. Bu amaçla, 18 farklı sürüden alınan 535 serum örneği agar jel immunodiffüzyon (AGID) testi ile incelendi. Yapılan incelemede, 8 keçi ve 10 koyun sürüsünün tamamında seropozitif hayvan varlığı belirlendi. Sürülerdeki seropozitifliğin koyun ve keçi sürülerinde sırasıyla %76,19-%100 ve %69,23-%95,24 arasında değişiklik gösterdiği tespit edildi. Çalışmada elde edilen veriler ile, Şanlıurfa yöresindeki yerli ırk koyun ve keçi sürülerinde mavidil enfeksiyonunun yaygın olduğu ortaya konuldu.

Anahtar Kelimeler:

Study of the Mavidil Virus Ancors in Sheep and Sheep in Sanlıurfa
2013
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of serologically investigating the infection of the bluetongue virus (BTV) in the town of Sanlıurfa and cattle breeds. For this purpose, 535 serum samples taken from 18 different sets were examined by the agar gel immunodiffusion (AGID) test. In the study, 8 sheep and 10 sheep cattle were identified as seropositive. Seropositivity in cows and goats varied between 76.19-100% and 69.23-95.24% respectively. With the data obtained in the study, it was revealed that the indigenous races in the area of Sanlıurfa and the cattle breeds have a common viral infection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 728
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi