Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
“FRANSIZ-BELÇİKA” ÇİZGİ ROMAN ÜSLUBUNUN, TARİHSEL AÇIDAN GELİŞİMİ VE GÖRSEL YAPISININ İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Çizgi Roman yapımında karakter tasarımı, panellerin şekli, renk uygulamaları, süsleme gibi temel özellikler bazen kültürler arası değişiklikler göstermektedir. Şöyle ki, bir toplumun geçmişten bu yana geliştirmekte olduğu görsel kültür ve sanatsal birikim farklı alanlarda yapılan işlere yansımaktadır. Bir çizgi romanın görsel açıdan temel özelliklerini çizgi romanı üreten çizer belirlese de, çizerin yaşadığı kültür onun üslubunun gelişmesinde etkili olmaktadır. Dünya’nın birçok yerinde çizgi romanlar üretilmektedir. Çizgi roman konusunda da farklı tasarım anlayışları ve üsluplar coğrafi açıdan bölgeden bölgeye değişiklikler gösterebilir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki “comic”ler ya da Japon “manga”larının yanında Fransızca konuşan ülkelerin üretmiş olduğu çizgi roman şekli (bandes dessinées) günümüzde önemli ekollerden birisidir. Aslında Fransız-Belçika çizgi roman üslubunun matbaa öncesi zamanlara kadar köklü bir tarihsel gelişim süreci vardır. Makalede bu süreç temel hatlarıyla ortaya konulmuş, Fransız-Belçika çizgi romanlarının grafik tasarım kapsamında üslubu incelenmiş ve günümüz popüler kültüründeki yeri hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Historical Development and Visual Structure Of “french-belgian” Comics Style
2022
Yazar:  
Özet:

Basic features such as character design, shape of panels, color applications, ornamentation in comic book production sometimes show cross-cultural differences. The visual culture and artistic accumulation that a society has been developing since the past is reflected in the works done in different fields. Although the artist who produces the comic determines the visual basic features of a comic, the culture of the cartoonist is effective in the development of his style. Comics are produced in many parts of the world. Different design approaches and styles in comics may vary from region to region in terms of geography. In addition to the "comics" in the United States or the Japanese "manga", the comic book form (bandes dessinées) produced by French speaking countries is one of the important schools today. In fact, the Franco-Belgian comic style has a deep-rooted historical development process back to pre-printing times. In the article, this process is outlined, the style of French-Belgian comics is examined within the scope of graphic design, and information is given about its place in today's popular culture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.709
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute