Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 12
Yoksulluk Sorununa Yönelik Kamu Politikası Algısı Açısından Gelir Düzeyinin Belirleyiciliği: Diyarbakır Örneği (araştırma Makalesi / Research Article)
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diyarbakır ilindeki yoksulluğun belirli merkezlerde toplanması, suç- şiddet olaylarının hızlı artışı ile beraber birçok sorunu getirmiş, bu durum kentteki güven ortamını zedelemiştir. Ulusal politikalarla yoksulluk sorununa müdahale edilmesi durumunda bu politikalara yönelik bir direnç gelişmiş ve bu politikalar adeta yoksulluğu azaltmak yerine kişileri daha çok tembelliğe ve kaderciliğe itmiştir. İlin politik kimliği politikacılar açısından bir farkındalık yaratmış ve kamu politikalarına yönelik gelişen bu direnç nedeniyle siyasal anlamda çözüm arayışına gidilmiştir. Bu çözüm arayışının ortaya çıkardığı siyasi politikalarla birlikte uygulanan ekonomik politikaların yoksulluğu azaltıcı etkisi, bu politikaların ne kadar içselleştirildiğine bağlı olmaktadır. Yoksulluğun kamu politikaları algısını belirleyip- belirlemediği sorunsalı öncelikle durumun bilimsel yöntemlerle ölçülmesi gereğini ortaya çıkarmıştır. Diyarbakır’da gelir dağılımı adaletsizliği ve yoksulluk sorununa yönelik uygulanan kamu politikalarına yönelik bireylerin algısının, Diyarbakır ilindeki yoksulluğu azaltma stratejileri ve kamu politikalarının etkinliği açısından önem arz etmesinden yola çıkarak, bu çalışmada hane bazında uygulanan bir anket çalışmasına yer verilmiştir. Anket sorularına verilen cevaplar doğrultusunda yoksulluk sorununa yönelik kamu politikası algısı Faktör analizi ile ölçülmeye çalışılmış, gelir düzeyi üzerine multivariate olarak faktör puanlarının etkileri ise PROBİT ve LOGIT model uygulaması ile değerlendirilmiştir Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, Yoksulluğa Yönelik Kamu Politikası Algısı, Faktör Analizi, Logit Model, Probit Model

Anahtar Kelimeler:

The Issue Of The Absence Of The Public Policy Is Determined By The Entry Level Of The Public Policy: The Example Of The Dissolution (research Article / Research Article)
2019
Yazar:  
Özet:

The accumulation of poverty in the Diyarbakır province in certain centers, with the rapid increase of crime-violence events, brought many problems, this situation has damaged the environment of confidence in the city. When national policies interfere with the problem of poverty, a resistance to these policies has developed, and these policies have pushed people more to humility and fate instead of reducing poverty. The political identity of Illin has created a consciousness from the point of view of politicians and has been going to seek a solution in the political sense due to this developing resistance to public policies. The poverty-reducing effect of economic policies implemented along with the political policies that the quest for this solution reveals depends on how internally these policies are implemented. The problem that poverty determines the perception of public policies has revealed that it must first be measured by scientific methods. In Diyarbakır, the perception of individuals towards the public policies implemented towards the issue of injustice and poverty in the income distribution and the importance of the policies to reduce poverty in the Diyarbakır province and the effectiveness of public policies, this study has been included in a survey study implemented on the basis of the household. According to the answers to the survey, public policy perception towards poverty problem was tried to be measured by factor analysis, the effects of factor points on the income level as multivariate were assessed by the application of PROBIT and LOGIT model Keywords: poverty, poverty policy perception, factor analysis, logit model, probit model

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 733
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini