Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Futbol Takımlarındaki Örgütsel Özdeşleşme ve Örgüt Kültürünün Takım Başarısı Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi (tff 1. Lig Örneği)
2023
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, örgütsel özdeşleşme ve örgüt kültürünün takım başarısı üzerindeki etkisini incelemektir. Araştırmanın evrenini TFF 1. Ligi'nde yer alan 18 takım oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise araştırmaya gönüllü olarak katılmayı kabul eden 14 takımdan 324 kişi oluşturmuştur. Araştırmada, karma yöntem modeli kullanılmıştır. Katılımcıların örgütsel özdeşleşme düzeylerini ölçmek amacıyla örgüt kültürü düzeylerini değerlendirmek amacıyla Mael ve Ashforth (1989,1992) tarafından geliştirilen "Örgütsel Özdeşleşme Ölçeği" ve Cameron ve Quinn (1999-2006) tarafından geliştirilen "Örgüt Kültürü Değerlendirme Ölçeği" kullanılmıştır. Araştırmanın nicel analiz sonuçlarına göre örgütsel özdeşleşme kavramının takım başarısı üzerinde istatistiksel bir etkisi bulunmamaktadır. Örgüt kültürü açısından Klan kültürü dışında Pazar, Hiyerarşi ve Adhokrasi kültürlerinin alt boyutlarının takım başarısı üzerinde etkisi olduğu görülmüştür. Nitel analiz sonuçlarına göre, 'daha az başarılı' takımlardaki sporcuların kimlik ve organizasyon kültürü algılarının, 'başarılı' ve 'orta derecede başarılı' takımlardaki sporculara göre daha düşük düzeyde olduğu tespit edildi. Araştırmada kullanılan nicel ve nitel verilerin birbirini desteklediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Organizational Identification and Organizational Culture In Football Teams Review Of The Impact On Team Success (tff League 1 Example)
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to examine the impact of organizational identification and organizational culture on team success. The universe of the research is the 18 teams in the TFF 1. League. The sample of the study consisted of 324 people from 14 teams who agreed to participate voluntarily in the study. A mixed method model was used in the research. In order to measure the organizational identification levels of the participants, the "Organizational Identification Scale" developed by Mael and Ashforth (1989,1992) was utilized to evaluate the organizational culture levels, and the "Organization Culture Assesment Instrument" developed by Cameron and Quinn (1999-2006) was used as well. According to the quantitative analysis results of the research, the concept of organizational identification has no statistical effect on team success. In terms of organizational culture, apart from Clan culture, the sub-dimensions of Market, Hierarchy and Adhocracy cultures were also found to have an impact on team success. It was concluded that the quantitative and qualitative data used in the research support each other.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.675
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini