Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 9
20- Tanzimat Sonrasında Balkanlardan Karadenize Sürgünler
2010
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Sürgün olgusu Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarından itibaren mevcuttur. Başlangıçta daha çok iskân amaçlı sürgünler gerçekleştirilirken daha sonraki yıllarda sürgün uygulamalarında cezalandırma amacı ön plana çıkmıştır. Tanzimat dönemi ile birlikte sürgün daha sık başvurulan bir cezalandırma yöntemi olmuştur. XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren asayiş problemini belirginleştiği Balkanlarda da güvenliği sağlamak için başvurulan cezalandırma yöntemlerinden biri sürgün olmuştur. İpek, Pirizren, Vulçitrin, Yakova, Bosna ve çevresi, Tırhala gibi yerlerden uzaklaştırılanların gönderildiği mahallerden biri Karadeniz bölgesidir. Özellikle Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Trabzon gibi vilayetler Balkanlı sürgünlere menfa olmuştur. Osmanlı yönetimi sürgünlerin talep ve şikâyetlerini cezaya çarptırıldıkları andan itibaren dikkate almış bazen genel aflarla bazen de mazeretlerine binaen münferit aflarla salıverilmelerine imkân tanımıştır.

Anahtar Kelimeler:

after 20 tanzimat, shoots from balcans
2010
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

the phenomenon of exile is available from the year of the organization of the state of the ottoman, in the beginning, the purpose of punishment in the exile applications in the next years, with the tanzimat period, the fact of exile has been a method of penalization, which is often applied to the public settlements of the century, from the second half of the century, one of the methods of filing referenced to the safety of the peninsula, which were excreted to the massees of vulçitrin orkova bosna and the surrounding area of the circleus, and the administration of the vines, which were taken into accountations of the public areas, and the vines of the vines of the vines of the vines of the vines of the vines, were taken into the vineyards, as well as well as the vines, and the vines of the vineyards of the vines, which were taken away from the vines, and the vines of the public authorities, and the public authorities, and the vines, which were taken into the public authorities

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 390
History Studies