Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 82
 İndirme 25
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk Transapikal Aort Kapak Replasmanı
2016
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Transkateter aort kapak prosedürleri büyük bir ilerleme göstermiş ve aort kapak hastalıkları tedavisinde değişikliklere yol açmıştır. Ciddi periferik arter hastalığı olanlarda transapikal aort kapak replasmanı cerrahi kapak replasmanına önemli bir alternatif oluşturmaktadır. Burada 80 yaşında bir hastada uyguladığımız ilk transapikal kapak replasmanı vakamızı sunmaktayız. Seksen yaşında bayan hasta hafif eforla dispne (NYHA Class III) şikayetiyle başvurdu. Transtorasik ekokardiografide ciddi aort stenozu (gradient: 76/45 mmHg, aort kapak alanı: 0.72 cm2) belirlendi. Hastanın koroner bypass cerrahisi ve kronik akciğer hastalığı hikayesi mevcuttu. Hesaplanan Euroscore değeri %16.4’tü ve yüksek cerrahi risk ve yaygın vasküler hastalık nedeniyle en iyi seçeneğin transapikal kapak replasmanı olduğuna karar verildi. İşlem kateter laboratuarında, genel anestezi altında, 5-6 cm anterolateral torakotomi ile transapikal olarak gerçekleştirildi. Kateterin nativ kapaktan geçirilmesi ve kapağın anulus seviyesinde açılması fuloroskopi rehberliğinde yapıldı. 26 mm Edwards Novoflex (Edwards Lifesciences, Irvine, CA) aort kapak kullanıldı. Postoperatif ekokardiyografide transvalvuler gradient ve aort kapak yetersizliği yoktu. Aort akımı 1.1 m/s idi. Transkateter aort kapak prosedürleri açık kalp cerrahisinin risklerinden kaçınmayı sağlamakta ve bu nedenle genellikle cerrahi riski yüksek hastalarda tercih edilmektedir. Transfemoral kapak replasmanı, riski yüksek hastalarda cerrahi kapak replasmanına ilk alternatif olmakla birlikte, bu işlem için uygun olmayan hastalarda transapikal kapak replasmanı güvenli ve etkili bir alternatiftir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini