Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 47
 İndirme 15
Girişimcilik Eğiliminin İş Performansına Etkisi
2020
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kökeni eski zamanlara dayanan girişimcilik, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişle birlikte giderek önem kazanmıştır. Küreselleşmenin de ekonomik yapı üzerindeki etkileri düşünüldüğünde, ülkelerin değişen ve gelişen dünya düzenine ayak uydurabilmeleri ve gelişmiş ülke sınıfında yer alabilmeleri ancak girişimcilik eğilimi ile mümkün olabilmektedir. Birçok disiplin tarafından da ele alınan ve interdisipliner bir konu haline gelen girişimciliğin önem kazanmasıyla birlikte, günümüzde girişimcilik eğilimi konusu da oldukça önemli hale gelmiştir. Yapılan bu çalışmanın amacı girişimcilik eğilimi ile iş performansı arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Bu amaçla Osmaniye ili Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 4 ayrı demir-çelik ve mermer işletmesindeki 204 beyaz ve mavi yakalı çalışana gönüllülük esasına göre ulaşılmıştır. İşletme yöneticileri işletme hedef ve amaçlarına ulaşmada çalışanların hem girişimcilik eğiliminin hem de iş performansının önemini bilmektedirler. Yapılan korelasyon analizi sonucunda girişimcilik eğilimi ve alt faktörlerinin ile iş performansı ile arasında zayıf ve orta düzeyde pozitif yönlü ilişkiler tespit edilmiştir. Yapılan regresyon analizi sonucunda ise girişimcilik eğilimi ve alt faktörlerinin iş performansı üzerinde pozitif yönlü anlamlı etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Entrepreneurship Trends On Business Performance
2020
Yazar:  
Özet:

Entrepreneurship, based on its origins in ancient times, has increasingly gained importance with the transition from the industrial society to the information society. Having regard to the effects of globalization on the economic structure, it can only be possible for countries to adjust to the changing and developing world order and to be in the advanced country class by the entrepreneurial tendency. As entrepreneurship has gained importance, which has also been addressed by many disciplines and has become an interdisciplinary subject, today the subject of entrepreneurship trend has also become quite important. The purpose of this study is to determine the relationship between entrepreneurial tendency and work performance. For this purpose, 204 white and blue captured employees in 4 separate iron-steel and marble enterprises operating in the Osmaniye or Organized Industrial Area have been achieved according to the principle of voluntariat. Business managers know the importance of both entrepreneurial tendency and business performance of employees in achieving their business goals and goals. The correlation analysis found weak and medium-level positive relationships between entrepreneurial tendency and its subfactors and business performance. The regression analysis found that the entrepreneurial tendency and subfactors had a positive significant impact on the performance of the business.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini