Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 18
Yaşam Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Yaşam Kalitesi ve Diyet Kalitesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Yaşam Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yaşam kalitesi ve diyet kalitesi arasında bir ilişki olup olmadığını ve bu ilişkinin öğrencinin okuduğu bölümle ilgisini araştırmaktadır. Araştırmanın örneklemi, 100 Psikoloji Bölümü öğrencileri ve 85 Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri olmak üzere toplam 185 öğrenciden oluşmaktadır. Örneklem grubunu oluşturan öğrenciler Kişisel Bilgi Formu, SF-36 ölçeği ve 24 saatlik besin tüketim kaydı doldurmuştur. SF-36 ölçeği alt boyutları, diyet kalitesi ve BKİ (Beden Kitle indeksi) arasındaki ilişkiler SPSS (IBM, Inc.) programı ile korelasyon analizi yapılarak incelenmiştir. Egzersiz ve Spor Bilimleri öğrencilerinin, emosyonel rol güçlüğü, genel sağlık ve diyet kalite, puan ortalamaları, Psikoloji öğrencilerinden daha yüksek değer elde edilerek, spor bilimleri öğrencilerinin lehine istatiksel anlamda farklılık saptanmıştır. Spor Bilimleri öğrencilerinin lehine istatiksel anlamda farklılık saptanmıştır (p<0.05). Yapılan regresyon analizi sonucunda, Diyet kalitesi puan ortalamasının bir birim artması Egzersiz ve Spor Bilimleri öğrencisi olma ihtimalini %10.1 artmaktadır |1-1.101=0.101|. Emosyonel rol güçlüğünde bir birimlik artış Egzersiz ve Spor Bilimleri öğrencisi olma ihtimalini %1.2 arttırmaktadır. Ayrıca mental sağlıktaki bir birimlik artış Psikoloji öğrencisi olma ihtimalini %2.7 arttırmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Students’ Quality Of Life and The Quality Of Diet
2020
Yazar:  
Özet:

This study investigates whether there is a relationship between the quality of life and the quality of diet of students at the Faculty of Life Sciences and whether the relationship is interested in the student’s reading section. The sample of the study consists of a total of 185 students, including 100 students of the Department of Psychology and 85 students of the Department of Exercise and Sports Sciences. Students who make up the sample group have filled in the Personal Information Form, the SF-36 scale and the 24-hour food consumption record. The relationship between the scale SF-36 subdimensions, the quality of the diet and the body mass index (BMI) was studied by the SPSS (IBM, Inc.) program and the correlation analysis. Exercise and Sports Sciences students, obtaining higher value than their emotional role difficulties, overall health and quality of diet, scores, and psychology students, statistically differentiated in favour of sports sciences students. The statistical differences have been determined in the benefit of the students of sports sciences (p<0.05). As a result of the regression analysis, a unit increase in the diet quality score average increases the likelihood of becoming a student of exercise and sports sciences by 10.1%. A unit increase in emotional role deficity increases the chance of becoming a student of exercise and sports sciences by 1.2%. Also, a unit increase in mental health increases your chance of becoming a student of psychology by 2.7%

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.319
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini