Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Sınıf Öğretmenlerinin Sosyal Bilgiler Dersinde Değerler Eğitimine İlişkin Görüşleri
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Toplumdaki bireylerin sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük gibi değerlerin kıymetini bilmeleri için değerler eğitimi konusunda sistemli bir şekilde eğitilmesi gerekmektedir. Bu anlamda değerler eğitimi açısından etkili derslerden biridi de sosyal bilgiler dersidir. Bu çalışma ise sınıf öğretmenlerinin sosyal bilgiler dersinde değerler eğitimiyle ilgili görüşlerini incelemektedir. Nitel nitel araştırma yaklaşımına dayalı fenomenolojik desen kapsamında yürütülen çalışmada veriler yarı yapılandırılmış görüşme tekniğiyle elde edilmiştir. Katılımcılar, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Batman Merkez ilçelerdeki ilköğretim okullarında görev yapmakta olan 15 sınıf öğretmeninden oluşmaktadır. Araştırma verileri içerik analizi yoluyla analiz edilmiştir. Elde edilen bulgularda öğretmenlerin sosyal bilgiler öğretim programında var olduğu düşünülen değerleri adil olmak, yardımseverlik, vatanseverlik, sorumluluk, saygı, barış, dürüstlük, bilimsellik, duyarlılık ve çalışkanlık olarak sıraladıklarını, bu süreçte değerleri öğrencilere aktarmak için ağırlıklı olarak biyografi inceletme, araştırma yaptırma, telkin ve model olma gibi yöntemler kullandıkları ve var olduğunu düşündükleri değerleri öğrencilere aktarırken ailenin yetersizliği, programın yetersizliği, okulun fiziksel ve altyapı eksikliği ve öğrencilerin ilgisizliği gibi konularda sorunlar yaşadıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinions On Value Education In Social Information Class
2022
Yazar:  
Özet:

Individuals in society need to be systematically trained in the education of values in order to know the value of values such as love, respect, tolerance, honesty. In this sense, one of the effective lessons in terms of education values is social knowledge lessons. This study, however, examines the opinions of class teachers on social knowledge in the course of values education. In the framework of the phenomenological pattern based on the qualitative research approach, the data was obtained through a semi-structured conversation technique. The participants will consist of 15 class teachers who are working in primary schools in the Batman Central districts in the 2021-2022 educational year. The research data was analyzed through content analysis. In the findings obtained, teachers have classified the values considered to exist in the social information teaching program as fair, charity, patriotism, responsibility, respect, peace, honesty, scientificity, sensitivity and workforce, in this process they have used methods such as biography study, research, telkin and modeling to transmit to students the values they think exist while they have experienced problems in issues such as family failure, program failure, school's physical and infrastructure failure and students' irrelevantity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini