Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Lise Öğrencilerinde Şiddet Eğilimi ile Şişirilmiş Benlik Duygusu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, lise öğrencilerinde şiddet eğilimi ve şişirilmiş benlik duygusu arasındaki ilişkinin incelenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. İlişkisel tarama modelinde desenlenen bu araştırmanın çalışma grubunu; 2021-2022 eğitim öğretim yılında Kayseri ilinde devlet liselerinde öğrenim gören ve uygun örnekleme yöntemiyle belirlenen 3641 lise öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri; “Kişisel Bilgi Formu”, “Şiddet Eğilimi Ölçeği” ve “Şişirilmiş Benlik Duygusu Ölçeği” ile toplanmıştır.  Araştırma sonucunda; öğrencilerin şiddet eğilimleri ile şişirilmiş benlik duyguları arasında pozitif yönde orta düzeyde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Araştırmada erkek öğrencilerin şiddet eğilimleri ve bencillik ile kendini abartma enflasyonu alt boyutlarında şişirilmiş benlik duyguları kadın öğrencilere göre daha yüksek, manipülasyon enflasyonu alt boyutunda ise daha düşük bulunmuştur. Araştırmada ayrıca parçalanmış aile çocuklarının hem şiddet eğilimleri hem de şişirilmiş benlik duyguları, kardeşi olmayan öğrencilerin ise bencillik enflasyonunda şişirilmiş benlik duyguları daha yüksek saptanmıştır. Araştırma sonucundan hareketle, şiddetle mücadele edilebilmesi amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin, aile eğitimlerinin ve risk altındaki gruplara yönelik önleyici hizmetlerin artırılması gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Relationship Between The Tendency Of Violence and The Bottled Self-sensation In High School Students
2022
Yazar:  
Özet:

This research was carried out with the aim of studying the relationship between the tendency of violence in high school students and the swollen self-sensation. The work group of this research, designed in the relational scan model, constitutes 3641 high school students who study in the state high schools in the province of Kayseri in the 2021-2022 educational year and are identified by the appropriate sampling method. The data of the study was collected in the “Personal Information Form”, “The Scale of Violence” and “The Scale of Flated Self-Emotion”.  The research has found a positive, middle-level meaningful relationship between the students’ violence trends and swallowed self-sensations. The study found that male students' tendens to violence and self-exaggeration with self-exaggeration inflation in the lower dimensions have a higher self-sensation than female students, while the inflation of manipulation in the lower dimensions has a lower. The study also identified both the tendencies of violence and swollen selfish feelings of broken family children, and the highest selfish feelings of swollen selfish feelings of non-brother students in the inflation of selfishness. The research finds that in order to be able to strictly fight, social gender equality training, family education and preventive services to the risky groups should be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.997
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini