Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
TEMATİK ÇOCUK TELEVİZYON KANALLARINDA YER ALAN OYUNCAK REKLAMLARININ EBEVEYNLERİN SATIN ALMA DAVRANIŞINDAKİ ROLÜ
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Tek kanallı televizyon yayıncılığının artık gerilerde kaldığı günümüzde televizyon kanallarının sayıları artmakta ve bu kanallar yalnızca yetişkinlere değil çocuklara da hitap etmekte hatta 24 saat boyunca yalnızca çocuklara yönelik yayın yapan tematik kanallar bulunmaktadır. Tematik çocuk kanallarında çoğunluğu çocuklara hitap eden birçok reklam yer almakta bu reklamların bir kısmını da oyuncak reklamları oluşturmaktadır. Bu bağlamda çalışma, tematik çocuk kanallarında yer alan oyuncak reklamlarının ebeveynlerin çocukları vasıtasıyla yeni çıkan ürünlerden haberdar olma ve satın alma davranışlarındaki rolünü kapsamaktadır. Çocukların satın alma faaliyetindeki rolüne yönelik birçok araştırma yapılmıştır, yapılan çalışmalarda farklı kategorilerdeki ürünler konu edinilmiştir. Bu araştırma tematik çocuk kanallarında sıklıkla yer alan ve oldukça büyük bir pazarı kapsayan oyuncak reklamlarını konu edinmektedir. Araştırmanın amacını çocuk tüketicilerin tematik çocuk kanallarında gördükleri oyuncak reklamları vasıtasıyla ebeveynlerini satın alma konusunda nasıl yönlendirdikleri ve ürün hakkındaki bilgileri yalnızca söz konusu reklamlardan alıp almadıklarını belirmek oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini tematik çocuk kanallarını izleyen çocukların ebeveynleri oluşturmaktadır, tesadüfi olmayan amaçlı örneklem metodu kullanılarak nitel araştırma yöntemlerinden derinlemesine mülakat metodu kullanılarak 16 ebeveyn ile görüşmeler yapılarak tematik çocuk kanallarında yer alan oyuncak reklamlarının üründen haberdar olma ve satın alma davranışında etkili olduğu sonucuna ulaşılmış, söz konusu kanalların yanı sıra Youtube’da yer alan kutu açma videolarının da satın alma kararında etkili olduğu yapılan görüşmelerden elde edilen verilerden anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Toy Advertisements On Thematic Children's Television Channels In The Purchasing Behavior Of Parents
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Nowadays, when single-channel television broadcasting is left behind, the number of television channels is increasing and these channels appeal not only to adults but also to children, and there are thematic channels that broadcast only for children 24 hours a day. In thematic children's channels, there are many advertisements that mostly appeal to children, and some of these advertisements are toy advertisements. In this context, the study covers the role of toy advertisements in thematic children's channels in the parents' awareness of new products and purchasing behaviors through their children. Many studies have been conducted on the role of children in purchasing activities, and products in different categories have been the subject of studies. This research is about toy advertisements that are frequently featured in thematic children's channels and cover a very large market. The aim of the research is to determine how child consumers direct their parents to purchase through the toy advertisements they see on thematic children's channels and whether they receive information about the product only from the advertisements in question. The sample of the research consists of the parents of the children watching the thematic children's channels. By using the non-random purposeful sampling method, 16 parents were interviewed using the in-depth interview method, one of the qualitative research methods, and it was concluded that the toy advertisements in the thematic children's channels were effective in being aware of the product and purchasing behavior. In addition, it has been understood from the data obtained from the interviews that the unboxing videos on YouTube are also effective in the purchase decision.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.586
Erciyes Akademi