Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
Müderris Dr. Âkil Muhtar Bey'in “darülfünunumuz Hakkında Bazı Mülahazat” Adlı Risalesi
2003
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

The second half of the 19th  century witnessed a number of attempts to  establish in Istanbul, an institution of higher education aiming the instruction of the civilians. Founded in 1900, the “Darülfünun­i Osmanî”  (Ottoman  University) lived for about three decades. The University Reformation of 1933, abolishing the Darülfünun, paved the way for the  establishment of the present  day Istanbul University. The Darülfünun was much discussed during the first decades of the 20th  century and attempts were made to secure its reformation. Dr. Akil Muhtar [Özden] (1877- ­1949), professor of pharmacodynamy at Darülfünun’s Medical  Faculty, was  also involved in these debates. His  20­page pamphlet  titled  Darülfünunumuz Hakkında Bazı Mülahazât (Memorandum on the Darülfünun, Istanbul 1924), exposed his critics regarding the organisation, the teaching staff and the location (at Haydarpaşa) of this institution and put forward the measures  to be taken for its reformation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 505
Atıf : 1.002
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini