Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’de Sektörel Batık Krediler Döngüsü: Ampirik Bir Analiz
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı toplam kredilerin ne kadarının takibe düştüğü ve hangi sektörlerin bu kredileri geri ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı, 2000 sonrası dönem aylık veriler kullanılarak Olay Çalışması yöntemi ile incelemektir. Yatırımların en temel unsuru şüphesiz bankalar tarafından sektörlere kullandırılan kredilerdir. Kullandırılan bu kredilerin hangi sektörler üzerinde yoğunlaştığı ve bu sektörlerin ülke ekonomisine katkıları, ekonomi üzerindeki etkilerinin neler olacağı önemli bir sorun teşkil etmektedir. Bir diğer önemli sorun ise bankalarca kullandırılan kredilerin ödenmesindeki geri dönüşüm sorunudur. Kısaca sorunlu krediler olarak adlandırılan bu durum krizlerin öncü göstergesi olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Araştırma bulgularında, hemen hemen seçilen bütün sektörlerde kriz öncesi, kriz dönemi ve kriz sonrası dönemlerde belirgin artışların yaşandığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu açıdan değerlendirildiğinde, bankaların batık kredilerindeki artış oranları ekonominin genel gidişatı ile ilgili bir takım öngörüler sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Sectoral Non-performing Loans Cycle In Turkey: An Empirical Analysis
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This study examines how much of the total loans are in follow-up and which sectors have difficulties repaying these loans, using the monthly data from the post-2000 period using the Event Study method. Undoubtedly, banks’ loans to the sectors are the most basic investment element. It is a significant problem on which sectors these loans are concentrated on and the contribution of these sectors to the country's economy, and their effects on the economy. Another critical problem is the recycling problem in the payment of loans extended by banks. This situation, called non-performing loans in short, is of great importance in terms of being the leading indicator of crises. The research findings showed significant increases in almost all selected sectors in the pre-crisis, crisis, and post-crisis periods. From this point of view, the rate of growth in non-performing loans of banks provides some predictions about the general course of the economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.226
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini