Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 79
 İndirme 14
Determination of Predictive Relationships between Problematic Smartphone use, Self-regulation, Academic Procrastination and Academic Stress through Modelling
2021
Dergi:  
International Journal Of Progressive Education
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between problematic smartphone use, self-regulation, academic procrastination and academic stress among university students was examined. The theoretical model constructed to explain the predictive relationships between variables was tested using path analysis. Research data was collected from a sample of 632 university students (68.2% male, 31.2% female) using scales for smartphone addiction, academic procrastination, academic self-regulation, and academic-expectations-related stress. Collected data was checked for suitability for path analysis, thereafter a valid model was constructed making appropriate data modifications in the process. Path analysis results showed that; (i) self-regulation is a significant negative predictor for problematic smartphone use, (ii) problematic smartphone use is a significant predictor for both academic procrastination and academic stress, while (iii) self-regulation is a significant negative predictor for academic procrastination and a significant positive predictor for academic stress. Therefore, it can be said that problematic smartphone use has a negative impact on academic development for university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal Of Progressive Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 624
International Journal Of Progressive Education