Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E YUNUS EMRE ALGISI
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk şiirinin kurucu şairi Yunus Emre, yaşadığı dönemden Osmanlı'nın son yıllarına kadar sufi bir şair, bir derviş olarak tanındı. Meşrutiyet'le birlikte başlayan yeni çalışmalarda özellikle Cumhuriyet döneminde yayımlanan eserlerde ise durum değişti. Panteist, Hurufi, Devrimci, Seküler vb. Yunus portreleri ile karşılaşılmaktadır. Farklı düşünce sahiplerinin Yunus'u benimsemeleri elbette sevindiricidir. Fakat tarihi bir şahsiyeti olduğundan farklı tanımlamak onun doğru anlaşılması açısından ortaya sorunlar çıkarmaktadır. Bu da ondan faydalanmayı zorlaştırmaktadır. Ancak Yunus Emre'yi gerçek kimliği ile tanımak ve bugün için de bir değer, çağdaş sıkıntıların çözümünde bir rehber olarak görmek isteniyorsa ona dair sahih bir kimlik inşası önem taşımaktadır. Dolayısıyla eseri ortadadır ve orada onun düşünce dünyası açıkça ifade edilmektedir. Nitekim geleneğin ona dair söyledikleri bu konuda önemli imkânlar sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Order of Yunus to the Republic of Ottoman
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

The founding poet of Turkish poet Yunus Emre was known as a sufi poet, a derwish, from the period in which he lived until the last years of Ottoman. In the new works that began with the lawfulness, especially in the works published during the Republic period, the situation has changed. Panteist, Hurufi, Revolutionary, Secular, etc. The portraits of Yunus. It is obviously pleasant for the different thinkers to accept Yunus. But to define a different personality as a historic person, it causes problems in terms of its correct understanding. This makes it difficult to take advantage of it. But if you want to recognize Yunus Emre with his true identity and to see it as a value for today as a guide in solving contemporary problems, it is important to build a genuine identity about him. Therefore his work is manifest and there his world of thought is clearly expressed. In fact, the tradition offers important possibilities about what they say about it.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2013


2013






DTCF Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.749
Atıf : 5.116
DTCF Dergisi