Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Oyun Teorisi Perspektifinden Çatışma Yönetim Stratejilerinin Karşılıklı Etkileşimi ve Denetçilere Yönelik Bir Uygulama
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada çatışma sürecinin etkileşimli doğası dikkate alarak karar alıcı tarafların çatışma yönetim stratejilerinin birlikte analiz edilmesi ve en uygun stratejilerin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Analiz ve modelleme aracı olarak oyun teorisi yaklaşımı kullanılmıştır. Analiz sürecinde öncelikle tarafların çatışma yönetim stratejileri eşleştirilmiş ve Karşılıklı İkili İlgi Modeli adı verilen yeni bir model ortaya konmuştur. Model kapsamında çatışma yönetim stratejileri, ilgili literatür dikkate alınarak rekabetçi veya işbirlikçi niteliklerine göre sınıflandırılmıştır. Taraflar arasındaki etkileşimler bağlamında, çatışma yönetim stratejileri oyun teorisinin temel oyun formlarıyla incelenmiş ve denge analizleri yapılarak kuramsal sonuçlara ulaşılmıştır. Bu kuramsal sonuçlar denetçilere yönelik ampirik bir araştırmayla ölçülmüştür. Modelin Mahkûmlar İkilemi oyunu kapsamında analizi tarafların rekabet ve işbirliği stratejilerini birlikte benimsedikleri Nash dengesinin varlığına ve işbirliği dengesinin sürdürülebilirliğine yönelik kuramsal sonuçları desteklemektedir. Modelin Tavuk oyunu kapsamında analizi, en az bir tarafın rekabetçi tutum benimsemediği dengenin varlığına ve rekabetin sürdürülebilir olmadığına yönelik kuramsal sonuçları desteklemektedir. Modelin Geyik Avı oyunu kapsamında analizi ise her iki tarafın işbirliği stratejini seçtikleri dengenin varlığına ve işbirliği tutumunun sürdürülebilir olduğuna yönelik kuramsal sonuçları desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Mutual Interaction Of Conflict Management Strategies From A Game Theory Perspective and An Empirical Evidence From Auditors
2023
Yazar:  
Özet:

In the study, it is aimed to evaluate the conflict management strategies of the decision makers and to determine the optimal strategies, by taking the interactive nature of the conflict process into account. Game theory is adopted as an analysis and modeling tool. In the analysis process, firstly, the conflict management strategies of the parties are matched and a new model, namely Mutual Dual Concern Model, is introduced. The conflict management strategies are classified according to their competitive or cooperative characteristics considering the relevant literature. In the context of interactions between the parties, conflict management strategies are examined with the basic game forms of game theory and theoretical results are reached by equilibrium analyzes. These theoretical results are measured by an empirical study. The analysis in the context of the Prisoners’ Dilemma game supports the theoretical conclusions regarding the existence of the Nash equilibrium in which the parties adopt the competition and cooperation strategies together and the sustainability of the cooperation equilibrium. The analysis in the scope of the game of Chicken supports the theoretical conclusions that there is an equilibrium in which at least one player does not adopt a competitive attitude and that the competition is not sustainable. The analysis in the scope of the Stag hunt game supports the theoretical results that the equilibrium in which both parties choose the cooperation strategies and that the cooperative attitude is sustainable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.848
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi