Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 5
Yeşil İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları Ölçeğinin Türkçe’ye Uyarlaması
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Dumont, Shen ve Deng (2017) tarafından geliştirilen “Yeşil İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları (Green Human Resource Management Practices)” ölçeğini Türkçe’ye uyarlamaktır. 153 çalışandan toplanan verilere uygulanan açımlayıcı faktör analizi bulguları ile tek faktörlü ve %63.264 toplam varyans oranına sahip bir yapı elde edilmiştir. Verilere uygulanan doğrulayıcı faktör analizi ile bu yapının geçerliği teyit edilmiştir. χ2/SD, RMSEA, GFI, CFI, IFI, RFI, NFI, TLI, RMR mükemmel derecede, SRMR ve AGFI iyi derecede uyumlu bulunmuştur. Yapılan güvenirlik analizleri sonucunda α=0.881 cronbach alfa değerine ve madde toplam korelasyonları açısından 0.783 ile 0.609 aralığında değerlere ulaşılmıştır. Ayrıca alt ve üst gruplardaki madde puan ortalamaları arasındaki fark anlamlı bulunmuştur. Sonuçta Türk kültürü için güvenilir ve geçerli bir ölçek (Yeşil insan kaynakları yönetimi uygulamaları ölçeği) elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Green Human Resources Management Applications Measurement Warning To Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to adapt to the scale of "Green Human Resource Management Practices" developed by Dumont, Shen and Deng (2017). With the results of the analysis of the factor-developing data applied to the data collected from 153 employees, a single-factor structure has been achieved with a total variance rate of 63,264%. The validity of this structure has been confirmed by the verifying factor analysis applied to the data. χ2/SD, RMSEA, GFI, CFI, IFI, RFI, NFI, TLI, RMR have been perfectly found, SRMR and AGFI have been perfectly compatible. As a result of the reliability analysis, the α=0.881 cronbach alpha value was achieved and the total correlations of the substance were between 0.783 and 0.609. There is also a significant difference between the sub- and upper sub-groups. Finally, a reliable and valid scale for the Turkish culture has been achieved (Green Human Resources Management Practices Scale).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.696
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini