Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 62
 İndirme 16
Türkiye’de Temel Tasarım Eğitimi Alanında 2000-2019 Yılları Arasında Yapılmış Bilimsel Çalışmaların Analizi
2020
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Temel Tasarım Eğitimi tasarım sürecinde gereken ilke ve öğeleri uygulama esasına dayanarak aktarmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler eğitimleri boyunca kendilerini geliştirirken farklı malzemeler ve dokularla çalışarak yapabilme becerisi kazanmakta, kendilerini sorgulamakta, eleştiri yapabilme yetisi kazanmaktadır. Yaratıcılığı geliştirmesine olanak sağlayan bu temel ders mimarlık, güzel sanatlar, eğitim fakültelerinde ve hatta ilköğretim düzeyinde eğitim verilen kurumların ders programlarında yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı, 2000-2019, yani son 20 yılda Türkiye’de Temel Tasarım Eğitimi konusunda yapılan akademik çalışmaları incelemek ve analiz etmektir. Makale kapsamında 22’si tez çalışması 24’ü makale olmak üzere toplam 46 yayına ulaşılmıştır. Bu araştırma, içerik analizi yaklaşımı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, çalışma materyali olarak belirlenen tez ve makalelerde veri toplama aracı olarak doküman analizi, veri analiz yöntemi olarak ise içerik analizi kullanılmıştır. Bulgular frekans ve yüzdelerle tablolaştırılarak ortaya konulmuştur. Çalışmanın sonuçlarına göre bu konuda araştırma yapacak kişilere durum tespiti sağlamak ve önerilerde bulunmak amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of scientific studies in the field of basic design education in Turkey between 2000-2019 years
2020
Yazar:  
Özet:

Basic Design Training aims to transfer the principles and elements necessary in the design process based on the application essence. Students gain the ability to do so by working with different materials and tissues while developing themselves throughout their training, questioning themselves, and getting the ability to criticize. This basic course, which allows you to develop creativity, is included in the curriculum of architecture, the arts, the educational faculty and even the institutions educated at the primary level. The aim of this study is to study and analyze the academic work done on basic design education in Turkey in 2000-2019, i.e. in the last 20 years. In the context of the article, 22 of the thesis studies were reached to a total of 46 publications, including 24 articles. This research was carried out using the content analysis approach. In the research, document analysis was used as a tool for data collection in the theses and articles identified as the work material, and content analysis as a method of data analysis. The findings are displayed with frequencies and percentages. According to the results of the study, it is intended to provide the situation to those who will research on this subject and to present recommendations.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.270
ODU Journal of Social Sciences Research