Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Spirituality in Narrative Therapy: A Review Study
2022
Dergi:  
Spiritual Psychology and Counseling
Yazar:  
Özet:

This review study aims to examine narrative therapy’s perspective toward spirituality, the relationship between narrative therapy and spirituality, and the use of spirituality in narrative therapy techniques; the study also reveals what kinds of processes can be followed when working with spiritually or religious-oriented clients using a case example. Narrative therapy is a postmodern therapy approach that aims to understand individuals’ identities, personalities, lives, and relationships through the stories they create. This approach gives importance to understanding the meanings individuals ascribe to both their own life stories as well as their personal relationships. Spirituality plays an active role as a part of individuals’ stories by adding meaning and purpose to individuals’ lives and their relationships and for this reason has an important place in narrative therapy. Narrative therapy places emphasis on both understanding the meanings individuals ascribe to their stories as well as re-authoring these stories in a functional way using certain techniques. Spirituality plays a role as an important resource in re-authoring the individual’s story through narrative therapy’s techniques. By emphasizing the role of spirituality in narrative therapy, this study will both contribute to the literature on narrative therapy as well as provide a perspective on how spirituality can be used in this approach.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Spiritual Psychology and Counseling

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 157
Atıf : 293
2023 Impact/Etki : 0.095
Spiritual Psychology and Counseling