Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Oecd Ülkelerinde Satın Alma Gücü Paritesinin İncelenmesi: Doğrusal Olmayan Yapısal Kırılmalı Birim Kök Testinden Yeni Kanıtlar
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 1994:M1-2021:M9 döneminde 38 OECD üyesi ülke için satın alma gücü paritesi (SAGP) hipotezini Hepsağ (2021) birim kök testi ile incelemeyi amaçlamaktadır. OECD ülkelerinin tamamı için hem yapısal değişimi hem de doğrusal olmamayı dikkate alan birim kök testi ile yapılan ilk çalışmalardan biri olması nedeniyle literatürdeki boşluğu doldurmaktadır. Çalışmada ADF, KPSS gibi geleneksel ve Fourier KPSS gibi sadece yapısal değişime izin veren birim kök testleri SAGP hipotezinin geçerliliğine ilişkin çelişkili sonuçlar vermiştir. Hepsağ (2021) test sonuçlarına göre reel efektif döviz kurlarının seviyede durağan tespit edildiği Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Kore, Litvanya, Lüksemburg, Meksika, Norveç, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre, Türkiye ve ABD’de SAGP hipotezinin geçerli olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Revisiting Purchasing Power Parity In Oecd Countries: New Evidence From Nonlinear Unit Root Test With Structural Breaks
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the purchasing power parity (PPP) hypothesis for 38 OECD member countries over the period 1994:M1-2021:M9 by performing Hepsag’s (2021) unit root test. It fills the gap in the literature since it is one of the first studies conducted performing a unit root test that considers structural change and nonlinearity for all OECD countries. The study, in which conventional unit root tests such as the ADF, KPSS, and the Fourier KPSS, which allow merely structural change, yield conflicting results regarding the validity of the PPP hypothesis, determines that the PPP hypothesis is valid for countries with stationary real effective exchange rates at the level such as Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Japan, Korea, Lithuania, Luxembourg, Mexico, Norway, Slovakia, Slovenia, Spain, Switzerland, Turkey, and the USA according to Hepsag’s (2021) unit root test results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.214
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini