Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 23
5- Hatay’da Siyasi Çekişmeler ve Türkiye’nin Politikası (1936-1938)
2012
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Ankara Anlaşmasıyla İskenderun Sancağı’nda manda yönetimini kuran Fransa, onbeş yıl sonra 1936’da Suriye’deki bağımsızlık isteklerini de göz önünde bulundurarak bölgeyi Suriye’ye bağlamak istemiştir. Durumu fark eden Türkiye mevcut şartların yeni bir hukuki zemin meydana getirdiği tezinden hareketle Fransa’nın planına müdahale etmiştir. Bölgedeki Türkler ile irtibata geçerek Sancağın bir oldu bittiye getirilerek Suriye’ye verilmesini engelleme yoluna gitmiştir. Netice itibariyle de toplum Suriye yanlısı ve Türk taraftarı olmak üzere ikiye bölünmüştür. Sonuçta da çatışma çıkması kaçınılmaz olmuştur. Türkiye meseleyi Cemiyet-i Akvam’a götürerek uluslar arası hukuk içersinde çözmeyi istemiştir. Kısmen elde ettiği başarılı netice sonrası Fransa ile ikili görüşme siyasetini benimsemiş ve 2 Eylül 1938’de Hatay Devleti’ni kurdurmaya muvaffak olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini