Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 12
AYTÜL AKAL’IN MASALLARINDA GÜNÜMÜZ ÇOCUKLARININ YAŞADIĞI TEMEL SORUNLARA YÖNELİK İLETİLER
2019
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Aytül Akal tarafından kaleme alınan ve “Masal Masal” adlı kitapta yer alan elli sekiz masal günümüz çocuklarının yaşadığı temel sorunları ele alma bakımından incelenmiştir. Dört bölümden oluşturulan bu çalışmanın birinci bölümünde kavramlarla ilgili tanım ve açıklamaların yer aldığı giriş bölümü, ikinci bölümünde araştırma verilerinin nasıl toplanıp analiz edildiğini ortaya koyan yöntem bölümü, üçüncü bölümünde elde edilen verilerin sunulduğu bulgular bölümü, dördüncü bölümün ise elde edilen veriler sonucunda ulaşılan genel değerlendirmenin bulunduğu sonuç bölümü yer almaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden yararlanılmış, literatür taraması ve içerik analizi yapılmıştır. Elli sekiz masaldaki güncel ve güncelliğini koruyan masallar tespit edilirken çalışmayı kolaylaştırmak için elli sekiz masal, isimlerinin baş harfleriyle (Örn: Fasulye Motorlu Uçan Daire= FMUD) tek tek kodlanmıştır. Ayrıca çalışmada 15/08/2015 tarihinde Aytül Akal ile elektronik ortamda gerçekleştirilen görüşmeden konuyla ilgili bir bölüm de kullanılmıştır. Araştırma sonucunda Aytül Akal tarafından kaleme alınan elli sekiz masalda üç güncel ve güncelliğini koruyan sorun tespit edilmiştir. Bu sorunlar şunlardır: Teknolojinin bilinçsiz kullanımı, kitap okuma alışkanlığının olmaması, sağlıksız beslenme. Çalışmadan elde edilen veriler göz önünde bulundurulduğunda, masallarda işlenen bu sorunların farkındalık oluşturma ve istenilen davranış değişikliğini sağlamada çocuklara ve çocuk eğitiminde rolü olan herkese kaynaklık edebileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 476
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi