Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Aile İşletmelerinde Sosyo-Duygusal Zenginliğin Rekabet Avantajina ve Sürdürülebilir Yaşama Etkisi: İnovasyon Yeteneğinin Aracilik Rolü
2023
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, Türkiye ve dünya ekonomisinde büyük bir önem arz eden aile işletmelerinin sürdürülebilir bir işletme yaşamı benimsemelerinde etkili olan inanç ve değerler bilincinin ve ailenin işletmedeki kontrol konumundan elde ettiği ekonomik olmayan değerler olarak algılanan sosyo-duygusal zenginlik (SEW) kavramının etkin rolü incelenmiştir. Aynı zamanda önemli bir girişimcilik kaynağı olan aile işletmelerinin durumunun şekillenmesinde özellikle etkili olan sürdürülebilir başarı anahtarına sahip olmak için rekabet avantajı ve sürdürülebilir yaşam kavramları ele alınarak aile işletmelerindeki heterojenliğe odaklanılmıştır. Literatürde konuyla ilgili araştırma sonuçlarına dayanarak, bu araştırmada, İstanbul ilindeki küçük girişimlerden orta ölçekli işletmelere ve hatta büyük küresel işletmelere kadar değişen büyüklüklerde faaliyet gösteren aile işletmelerinin kavramsal olarak özellikleri, inovasyon yetenekleri, rekabet avantajları ve sürdürülebilir yaşamları incelenmiş hedef kitle olarak İstanbul Sanayi Odası’ndan alınan veriler doğrultusunda 193 anket değerlendirmeye alınmıştır. Elde edilen veriler SPSS kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda SEW rekabet avantajı ve sürdürülebilir işletme yaşamını olumlu ve anlamlı yönde etkilerken, inovasyon yeteneğinin kısmi bir aracılık rolü olduğu görülmüştür. Bu çerçevede, SEW’in aile işletmesi davranışını anlamada yararlı bir yapı olduğu öne sürülmüş SEW tarafından yansıtılan aile ile ilgili hedefler, işletme için daha önemli hale geldiğinde aile işletmelerinin sürdürüebilir bir işletme uzun ömürlülüğü ile rekabet avantajı elde ettiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Social and emotional wealth in family business to the competitive advantage and the impact of sustainable life: the role of the mediator of innovation skills
2023
Yazar:  
Özet:

The study has studied the effective role of the concept of social and emotional wealth (SEW), which is perceived as non-economic values that the family’s belief and values, which are effective in the adoption of a sustainable business life of family enterprises that are of great importance in the Turkish and world economy, and the concept of social and emotional wealth (SEW), which is perceived as non-economic values that the family obtains from the control position in the business. It also focuses on heterogeneity in family by addressing competitive advantages and sustainable life concepts to have the key to sustainable success which is effective in the formation of the status of family, which is an important source of entrepreneurship. Based on the research outcomes on the subject in literature, this study, from small enterprises in the province of Istanbul to medium-sized enterprises and even large global enterprises operating in varied sizes, the conceptual characteristics of family enterprises, the innovation capabilities, competitive advantages and sustainable lives have been assessed according to the data obtained from the Istanbul Chamber of Industry as a target audience. The data is analyzed using SPSS. The analysis has shown that SEW has a positive and meaningful impact on the competitive advantage and sustainable business life, while the innovation capacity has a partial intermediate role. In this context, the family-related goals reflected by SEW suggested that SEW is a useful structure in understanding the family business behavior, it has been shown that when it becomes more important for the business, family-related have gained competitive advantage with a sustainable business long-living.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.459
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi