Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
Türk Spor Gazetelerinde Deprem Algısı: 2023 Kahramanmaraş Depremi Örneği
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

06 Şubat Pazartesi günü önce Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde 7,7 ve sonra Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Bu iki deprem Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep olmak üzere 10 ilde çok ciddi can ve mal kaybına neden oldu. Bu nedenle Kahramanmaraş depremi sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinin değil, Anadolu tarihinin de gördüğü en ağır doğal ve toplumsal afetlerden biri oldu. Yukarıda adı geçen 10 il Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin kentleşme ve sanayileşme açısından en yoğun illerdir. Depremin geniş bir coğrafyayı etkilemesi nedeniyle geçmişte yaşanan diğer depremlere göre halk arasında daha fazla korku ve kaygı meydana gelmiştir. Türkiye gibi sürekli depremlerin yaşandığı bir ülkede deprem ve medya ilişkisi, deprem nedeniyle yaşanılan kaosu, belirsizliği ve tepkileri anlamak açısından önemlidir. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı, Kahramanmaraş depremi sonrası yaşanılanlar özelinde Türk spor gazetelerinde deprem algısını irdelemektir. İrdeleme amacı doğrultusunda deprem hakkında Türkiye’de yayımlanan spor gazetelerinde Milli Yas sürecinde çıkan haberlerin içerik analizi yapılmıştır. Çalışmada spor gazetelerinin ilk sayfaları ve manşetleri incelenirken, Graeme Burton’un (1995) yaptığı çalışmada belirlediği haber değerleri ile ilgili alt boyutlar dikkate alınmıştır. Bu alt boyutlar olumsuzluk, yakınlık, popülerlik, devamlılık, basitlikle ilgili genel değerler, ünlüler ve otoritelerle ilgili içerik değerleri ve dramatize edilebilmesi, çatışma içermesi, insanlarla ilgili olması, gerçeklikle ilgili geliştirim değerleri olmak üzere üç temel başlık altında toplanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Earthquake Perception In Turkish Sport Newspapers: The Case Of The Kahramanmaras Earthquake
2023
Yazar:  
Özet:

On Monday, February 06, the earthquake, the centre of which is Kahramanmaras, caused severe loss of life and property in 10 provinces, including Osmaniye, Sanliurfa, Kilis, Adana, Diyarbakir, Adiyaman, Hatay, Malatya and Gaziantep. The Kahramanmaraş earthquake became one of the most severe natural and social disasters seen not only in the history of the Republic of Turkey but also in the history of Anatolia. Due to the fact that the earthquake affected a wide geography, there was more fear and anxiety among the people compared to other earthquakes experienced in the past. In a country like Turkey, where there are constant earthquakes, the relationship between earthquakes and the media is important in terms of understanding the chaos, uncertainty and reactions experienced due to the earthquake. Therefore, the purpose of this study is to examine the perception of earthquakes in Turkish sports newspapers, especially those experienced after the Kahramanmaraş earthquake. In line with the purpose of investigation, content analysis of the news published about the earthquake in the sports newspapers published in Turkey during the National Mourning period was carried out. While the front pages and headlines of sports newspapers were examined in the study, the sub-dimensions related to news values determined by Graeme Burton (1995) were taken into account. This study is important for understanding how a natural disaster such as an earthquake is transmitted and evaluated by sports media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.316
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini