Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
تأثیر نگاه عرفانی مولانا در آثار والت ویتمن با رویکرد و مطالعه ادبیات تطبیقی
2021
Dergi:  
Doğu Esintileri
Yazar:  
Özet:

Sufizm, İslam literatüründe ele alınan içsel, mistik veya manevi boyuttur. Bununla birlikte, içtihat ilkelerinin birçok alimi, Sufizmin İslam aleminin dışında olduğuna ve İslam'dan gelen bazı dinlerde Sufizme karşı olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle, tasavvuf okulunda yıllarca süren bilimsel ve mistik tartışmalardan ve uzmanlaşmış ve araştırıcı yaklaşımlardan sonra, din alimleri ve Sufiler arasında Sufizmin kökeni konusunda hala anlaşmazlıklar vardır. Bu mesele İslam dünyasıyla ilgili olsa da, Rumi'nin düşüncelerinin etkisine dair işaretlerin bulunduğu bazı İslami olmayan veya Batılı edebiyat türlerinde, İslam ülkelerine benzer görüş ve yaklaşımların işaretleri vardır. Geleneksel tasavvuf görüşü, İslam'ın mistik ekolüdür ve Hz.Muhammed'in (asm) hayatından sonraki ilk yüzyıllarda başlangıcıdır; Ancak başka bir görüş, tasavvuf öncesi tasavvufun köklerini mistikler, okullar, tekke ve manastırlar aracılığıyla sıralar ve tasavvufun zamanla bazı İslami görüşlerle, özellikle de varoluşun ve insanın gizem bilgisi ve rehberlik bilgisi ile ortaklığa sahip olduğuna inanır. Kurtuluşa doğru insanlık ve tasavvufun ifadesiyle "kusursuz insan", İslami verilerle İslami bir yapıya bürünmüştür ve ilerleyebilmiştir. Bu nedenle İslamiyet sonrası tasavvufun yapısı İslam bünyesinde ele alınmakta ve "İslam Sufizmi" olarak tanıtılmaktadır. Sufi kelimesi Farsçadan türetilmiştir ve bilgeliğin kaynağı anlamına gelir ve bilgelik nihai güç olarak tanıtılmıştır. Çalışma, bu kavramı Rumi'nin eserlerinde ve Batılı yazar ve şairler, özellikle Amerikalı şair ve yazar Walter Whitman (1819-1892) üzerindeki etkisini incelemektedir. Bu makale Whitman'ın Rumi'den nasıl ilham aldığını ve şiirlerinde tasavvuf habercisi olduğunu gösteriyor. Bu derin şiirler, Sufi maneviyatını, mistik sevginin içsel hallerini ve varoluşun birliğini sembolik ifadelerle ortaya koymaktadır. Rumi'nin tasavvufun nesir yazılarında ulaşılamayan yönlerini ve tasavvuf yolculuğunu tanımlaması gibi, Walter Whitman da Batı edebiyatındaki İslam edebiyatından farklı olmasına rağmen aynı davranışı sergiliyor. Bu araştırma, literatür arasında karşılaştırmalı bir bakış açısına sahiptir ve analitik-tanımlayıcı bir şekilde ifade edilir.

Anahtar Kelimeler:

The Influence Of Rumi's Mystical View On The Works Of Walter Whitman With The Approach and Study Of Comparative Literature
2021
Yazar:  
Özet:

Sufism is the inner, mystical, or spiritual dimension that is addressed in Islamic literature. However, many scholars of the principles of jurisprudence believe that Sufism is outside the realm of Islam and is opposed to Sufism in some religions derived from Islam. Therefore, after years of scientific and mystical debates and specialized and exploratory approaches in the school of Sufism, there is still disagreement among religious scholars and Sufis about the origin of Sufism. Although this issue is related to the Islamic world, however, in some non-Islamic or Western kinds of literature in which there are signs of the influence of Rumi's thought, there are signs of similar views and approaches similar to Islamic countries. The traditional view of Sufism is the mystical school of Islam and its beginnings in the first centuries after the life of Prophet Mohammad (PBUH) However, another view enumerates the roots of pre-Islamic Sufism through mystics, schools, dervish lodge, and monasteries, and believes that Sufism over time, having commonalities with some Islamic views, especially the knowledge of the mystery of existence and man and guidance. Humanity towards salvation and, in the words of Sufism, "perfect man" has been able to take on an Islamic nature and progress with Islamic data. For this reason, the structure of post-Islamic Sufism is considered in the body of Islam, and it is introduced as "Islamic Sufism." The word Sufi is derived from Persian and means the source of wisdom, and wisdom is introduced as the ultimate power. The study examines this concept in Rumi's works and its influence on Western writers and poets, especially Walter Whitman (1819-1892), an American poet and writer. This article shows how Whitman was inspired by Rumi and was a messenger of Sufism in his poetry. These deep poems reveal Sufi spirituality, the inner states of mystical love, and the unity of existence through symbolic expressions. Just as Rumi describes aspects of Sufism and the journey to Sufism that are inaccessible in prose writings, Walter Whitman exhibits the same behavior despite being different from Islamic literature in Western literature. This research has a comparative look between the literature and is expressed in an analytical-descriptive manner.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Bilgi: Bu yayın için herhangi bir benzer makale bulunamadı
Doğu Esintileri

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 119
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini