Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
Basari İhtiyaci Gudusunun Girisimcilik Algisi Uzerine Etkisinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, spor yöneticiliği bölümü öğrencilerinin Başarı İhtiyacı Güdüsünün (BİG) Girişimcilik Algıları üzerindeki etkisini incelemektir. Araştırmanın verileri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nde öğrenim gören 111 erkek, 89 kadın olmak üzere toplam 200 kişiden elde edilmiştir. Öğrencilerin BİG’lerini belirlemede, Berry ve Houston (1993)’nın Temel İhtiyaçları Ölçeği “Manifest Needs Questionnaire” (MNQ) kullanılmıştır. Ölçüm aracı 4 boyuttan ve 20 maddeden oluşmaktadır. Araştırmada bu dört boyuttan BİG alt boyutuna ait 5 madde kullanılmıştır. Ölçeğin Türkçe’ ye uyarlaması Sivri (2010) tarafından gerçekleştirilmiş olup, ifadelerin spor alanına adaptasyonu Çetinöz (2016) tarafından gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin girişimcilik algılarını belirleyebilmek için ise Yılmaz ve Sünbül (2009) tarafından geliştirilen ve 36 maddeden oluşan üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik ölçeği kullanılmıştır. Regresyon analizi sonucunda başarı ihtiyacı güdüsünün, öğrencilerin girişimcilik algısını %52,3 açıkladığı (R2=,523 ve R=,723) görülmektedir. Bu bağlamda, girişimcilerin tespitinde veya seçiminde bir kişilik özelliği olan BİG yüksek olan bireylerin göz önünde bulundurulmasının iyi olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Success Need Guide On Entrepreneurship Perception
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to study the impact of the Students’ Success Requirements Guide (BIG) on Entrepreneurial Perceptions in the Sports Management Department. The data of the study was obtained from a total of 200 people, including 111 men, 89 women, who studied at Manisa Celal Bayar University, the Faculty of Sports Sciences. To determine the BIGs of students, Berry and Houston (1993)'s Basic Needs Scale "Manifest Needs Questionnaire" (MNQ) was used. The measurement tool consists of 4 dimensions and 20 substances. In the study, 5 sub-dimensions of these four dimensions were used. The adaptation of the scale to Turkish was carried out by Sivri (2010) and the adaptation of the expressions to the sport area was carried out by Çetinöz (2016). To determine students’ entrepreneurship perceptions, the entrepreneurship scale was developed by Yılmaz and Sünbül (2009) and made up of 36 articles. Regression analysis indicates that the need for success is 52.3 percent (R2=523 and R=,723) of students’ entrepreneurship perception. In this context, it is believed that it would be good to take into account individuals with a high BIG, which is a personality feature in the identification or selection of entrepreneurs.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.792
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi