Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 4
DAVRANIŞSAL İKTİSAT BAĞLAMINDA MARKA TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: AZERBAYCAN ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Tüketici davranışlarının konusu, tüketici satın alma davranışlarını etkileyen faktörlerin incelenmesidir.Gelişen yaşam koşulları ve yeni tüketim çılgınlıklarının ortaya çıkmasıyla, tüketici davranışlarında farklılıklar olduğu kanısına varılmaktadır.. İnternet kullanımı artmış, tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları da değişmiştir. İnsanların marka ürün tüketimi artmıştır. Bu çalışmada tüketici davranışlarında sıkça araştırılan ve önemi artan marka seçimi süreci ve genel olarak markaya olan yaklaşımlar davranışsal iktisat perspektifinde incelenmiştir. Bu kapsamda örneklemi Azerbaycan`da 16 yaş üstü insanlardan oluşan 347 kişi tarafından yanıtlanan anket sorularına göre marka bağımlılığı, satınalma bağımlılığı, marka imajı ve başka faktörler ile marka tercihlerine davranışsal iktisadi açıdan yaklaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Factors affecting brand preferences in the behavioral power link: Azerbaijan example
2021
Yazar:  
Özet:

The subject of consumer behavior is the study of the factors affecting consumer purchasing behavior.With the emergence of developing living conditions and new consumer madnesses, it is believed that there are differences in consumer behavior..Internet use has increased, consumer shopping habits have also changed. People’s brand product consumption has increased. In this study, the process of brand selection and approaches to the brand in general, which are frequently studied in consumer behavior and increasing importance, have been studied in the behavioral economy perspective. According to the survey of 347 people aged 16 in Azerbaijan, brand dependency, sales dependency, brand image and other factors and behavioral-economic approach to brand preferences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 335
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)