Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Grafik Tasarım Açısından Parkların Bilgilendirme Tasarımını İncelenmesi: “ormanya Park Örneği”
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bilgilendirme tasarımında bilginin amaca göre şekillendirilmesi grafik ve tasarım üzerinden yapılmaktadır. Bu bağlamda bilgilendirme tasarımları, bir şehrin içinde barındırdığı tarihi dokunun niteliğini artırmaktadır. Aynı zamanda bilgilendirme tasarımları ile arasında organik bir bağ olan çevresel grafik tasarımlar, o şehrin kimliğini oluşturan ögelerden biridir.

Bu araştırmada; örnekelem olarak seçtiğimiz parktaki yönlendirme tabeların türleri, grafik tasarım ilkeleri açısından incelenmiştir. Bu incelemede örnek olarak “Ormanya parkı” ele alınmıştır.

Çalışmada; parklardeki bilgilendirme tasarımları hakkında bilgiler araştırılmış ve görsel kaynaklara yer verilmiştir. İlerleyen bölümlerde; Ormanya parkının bilgilendirme ve yönlendirme elemanları, infografikleri ve kullanım ilişkisi başlığı altında; mekan ilişkisi, renk ilişkisi ve kullanıcı ilişkisi ele alınmıştır. Tabelaların ve üzerindeki elemanlarının tasarımları grafik tasarım ilkeleri açısından değerlendirilmiştir.

Sonuç kısmında ise Ormanya parktaki tabelalarının çeşitleri tespit edilmiş olup ayrıca bu tabelaların tasarımları renk, font, kompozisyon ve tasarım açısından tutarlı olmadığı ve farklı tasarlandığı tespit edilmiş olup öneriler sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Information Design Of Parks In Terms Of Graphic Design: "formanya Park Example"
2022
Yazar:  
Özet:

In information design, the formation of information according to the purpose is done through graphics and design. In this context, information designs enhance the nature of the historical touch that a city hosts. Environmental graphic designs, which are also an organic link between the information designs, is one of the objects that form the identity of that city.

In this study, the types of guiding tables in the park we have chosen as a sample are studied in terms of the graphic design principles. In this study, an example was the “Forest Park”.

In the study, information on the information designs in parks was investigated and visual sources were placed. In the subsequent sections; the information and guidance elements of the Forest Park, infographics and the use relationship under the title; the space relationship, the color relationship and the user relationship. The designs of the tables and the elements on them are evaluated in terms of the graphic design principles.

In the result part, the varieties of the tables in the forest park were identified and the designs of these tables were not consistent in terms of color, font, composition and design, and they were differently designed and recommendations were ordered.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini