Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 67
 İndirme 19
Bilim ve Sanat Merkezindeki Ustun Yetenekliler Egitiminin Surdurulebilirligine İliskin Ogrenci Dusunceleri
2016
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; Bilim ve Sanat Merkezindeki BİLSEM üstün yetenekliler eğitiminin sürdürülebilirliğine ilişkin öğrenci algılarını belirmek amacıyla yapılmıştır. Nitel tarzda, mülakat/görüşme tekniği kullanılarak yapılan araştırmanın örneklemini Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezine devam eden 22 üstün yetenekli öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilere; uzman görüşleri alınarak oluşturulan; “BİLSEM’lerin fiziki durumunu, araç-gereç, materyal durumunu, danışmanlarınızı, BİLSEM’lerdeki eğitimi üstün yeteneklilerin eğitimi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz ve mevcut haliyle Merkezdeki eğitimin sürdürülebilirliğine ilişkin görüşleriniz nelerdir?”, soruları sorulmuştur. Araştırmada elde edilen bulgulara göre öğrenciler: BİLSEM’in fiziki koşullarının üstün yetenekliler eğitimi için yetersiz olduğunu, Dil-Edebiyat, Görsel Sanatlar ve Müzik alanında öğrenim görenler BİLSEM’in araç- gereç ve materyal bakımından yetersiz olduğunu, BİLSEM’de görevlendirilen danışmanların öğretmen özveriyle çalıştıklarını; ancak her eğitim yılı başında danışmanların öğretmen değişmesinin proje çalışmalarını sekteye uğrattığını belirtmişlerdir. BİLSEM’in genel durumuna dair değerlendirmede; ise öğrenciler BİLSEM’de bulunmaktan memnun olmakla birlikte; ilkeli bir üstün yetenekliler politikasının bulunmayışını, TEOG, YGS-LYS gibi sınavların oluşturduğu psikolojik baskıyı, BİLSEM’de geçirilen zamanın azlığını, proje çalışma koşullarının yetersizliğini, BİLSEM’e ulaşımdaki sıkıntıları üstün yetenekliler eğitiminin sürdürülebilirliğini engellediğini belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Student Perceptions Towards Sustainability Of Education Of Gifted Students In Science and Art Center
2016
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in Science and Art Centers BİLSEM to determine gifted students’ perceptions about the sustainability of education for gifted students. This study was conducted in qualitative manner with interview forms, are composed of 22 gifted students attending Şanlıurfa Science and Art Center. The participants in the study were asked about the physical conditions, instruments, tools, materials in BİLSEM and about their consultants, evaluation of their education in BİLSEM in terms of the gifted students and the sustainability of the present education. The findings obtained in this study are as follows: The physical conditions of BİLSEM are inadequate for the education of gifted students, the appointed consultant teacher of BİLSEM work with dedication, but the change of consultants teachers at the beginning of each academic year inhibits project work. Regarding the general evaluation of BİLSEM, students were found to be glad with being in this facility; however, the psychological pressure of TEOG, YGS, LYS exams on students, the level of time spent at BİLSEM, deficiencies in project working conditions, difficulties in transportation to BİLSEM were found to be the problems most stated by students regarding the sustainability of education in BİLSEM

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.178
Atıf : 16.426
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi