Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
SON İKİ YÜZYILDA SOLİ-POMPEİOPOLİS’TE NELER OLDU?
2022
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir zamanlar Roma İmparatorluğu'nun görkemli bir liman kenti olan Soli-Pompeiopolis, MS 525 yılında büyük bir deprem sorası yıkılmış ve modern Mersin kendinin kurulmasına kadar geçen sürede bir daha yerleşilmemiştir. 19. Yüzyılda Avrupalı gezginler Soli-Pompeiopolis'i ziyaretleri sırasında antik kentle ilgili gözlemlerini derledikleri gezi günlüklerinde sunmuşlardır. Gezginlerin notlarında bahsedilen arkeolojik kalıntıların çoğu şu anda mevcut değildir. Çalışmanın temel sorusu, antik kentte son iki yüzyılda ne olduğu ve sonucunda arkeolojik kalıntıların neden ortadan kalktığıdır. Makalenin amacı, arkeolojik kalıntıların yok olmasına neden olan faktörleri belirlemek ve Soli-Pompeiopolis antik kenti ile çevresinin yerleşim tarihini araştırmaktır. Yerleşim tarihini tespit etmek için tarihsel analiz ve arkeolojik eserlere verilen hasarın ciddiyetini ve nedenini anlamak için karşılaştırmalı analiz yapmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

What Happened In Soli-pompeiopolis Within The Last Two Centuries
2022
Yazar:  
Özet:

: Soli-Pompeiopolis, once a glorious harbor city of Roman Empire, have not been settled after its destruction due to an earthquake in 525 AD until the modern times of the city of Mersin. During the time of their visits to Soli-Pompeiopolis, the 19th century European travelers have presented their observations on the ancient city in their notes. Most of the archaeological remains mentioned in travelers’ notes are not present currently in the site. The main question arises as what has happened to the ancient city within the last two centuries so that archaeological remains had disappeared. The aim of this article is to explore settlement history of Soli-Pompeiopolis ancient site and its vicinity in order to determine factors resulted in loss of archaeological remains. The article intends to conduct historical analysis to detect settlement history and comparative analysis to understand the severity and reason of the damage given to the site.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.295
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi