Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Torasik Outlet Sendromunda Cerrahi Sonrasi Dramatik İyileşme: Olgu Sunumu
2019
Dergi:  
Acta Medica Alanya
Yazar:  
Özet:

Torasik Outlet Sendromu (TOS) torasik çıkımdaki vasküler ve nörojenik yapıların basıya maruz kalmasıyla karakterize klinik semptomlar kompleksidir. TOS da altın standart bir tanı kriteri yoktur. Tanıda anamnez ve fizik muayenenin önemi büyüktür. Destekleyici ve ayırt edici tetkikler sıklıkla elektromiyolografi, direk servikal grafi ve boyun MR ıdır. Tedavide öncelik medikal tedavi ve fizik tedaviden oluşan konservatif tedavilerdir. Son seçenek 1.kostanın ve varsa servikal kostanın çıkarılması ve skalen anterior ve skalen medius kaslarının kesilmesinden oluşan cerrahi tedavidir. Vasküler yapılara bası sonucu gelişen TOS da cerrahi tedavi sonrasında düzelme bulguları çok kısa sürede ortaya çıkarken, nörojenik yapılara bası sonucu oluşan TOS bulguları ortalama 6 ay ile 1 yıl arasında düzelmektedir. Biz nörojenik yapılara bası bulgularıyla kliniğe yansıyan TOS vakamıza literatürde en fazla rastlanan transaksiller girişim yöntemiyle 1. kosta rezeksiyonu uyguladık. Literatürden farklı olarak vakamızın şikayetleri 1 hafta içerisinde tamamen kayboldu. Operasyondan 1 ay sonra ise EMG bulguları tamamen normale döndü. 

Anahtar Kelimeler:

Dramatical Recovery Of Thoracic Outlet Syndrome After Surgery: Case Report
2019
Yazar:  
Özet:

Thoracic Outlet Syndrome (TOS) is a complex of clinical symptoms characterized by the compression of vascular and neurogenic structures which are localized within the thoracic outlet region. There is no gold standard diagnostic criterion for TOS and the anamnesis and physical examination are important tools for the diagnosis. Supportive and differential examinations are often electromyography (EMG), direct cervical radiography, and neck MRI. Priority in treatment is conservative treatment consisting of medical treatment and physical therapy. Last surgical option is the surgical treatment consisting of the resection of the first costa and cervical costa, and the incision of the scalenus anterior and scalenus medius muscles. It has been reported that TOS resulting from the compression of vascular structures, improved in a very short period of time after surgery, while in TOS resulting from the compression of neurogenic structures the improvement occurs between 6 months and 1 year on average. We performed 1st costa resection on a TOS case with the compression of neurogenic structures . Contrary to the literature, complaints of our case disappeared completely within 1 week. One month after the operation, EMG findings returned to normal. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Medica Alanya

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 126
Acta Medica Alanya