Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
İMPLANT CERRAHİSİNDE HAYATI TEHDİT EDEN HEMATOM: OLGU SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI
2020
Dergi:  
Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dental implantlar günümüzde dişsiz çenelerde sıklıkla ve başarılı bir şekilde uygulanan güncel bir tedavi yöntemidir. Maksillo-mandibular alanlarda uygulanan bu tedavi yöntemi özellikle antikoagülan ilaç kullanımı olan hastalarda ciddi komplikasyonların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu komplikasyonlardanönemlisi majör cerrahi işlemler sırasında veya sonrasında görülen hayatı tehdit eden kanamadır. Bu tip kanamalar sonrasında ağız tabanı ve çevresinde hematom gelişmesi ile hava yolunun tam veya kısmi olarak tıkanmasına kadar giden ciddi problemlere yol açabilir. Sonuçta hastaların hava yolu güvenliğinin sağlanması için acil olarak entübe edilmesi ya da trakeotomi yapılması gerekmektedir. Bu vaka raporunda, 65 yaşında kalp kapak replasmanı nedeniyle varfarin sodyum kullanan erkek hasta protetik tedavi için kliniğimize başvurdu. Lokal anestezi altında çoklu diş çekimlerini takiben maksilla ve mandibulaya 9 adet implant yerleştirildi. Cerrahi işlemden bir gün sonra görülen yaygın ve diffüz tipte hematom yaklaşık on gün sürdü.  Hastanın kan hemoglobin değerindeki ani düşüş nedeniyle iki defa acil olarak kan replasmanı yapıldı. Kanama kontrolü için lokal hemostatik ajanlar ile bimanuel kompresyon ve elektrokoter kullanıldı. İyileşme tamamlandıktan dört ay sonra hastanın protezleri yapılarak tedavisi sorunsuz bitirildi.

Anahtar Kelimeler:

Hematom that threatens life in the implant surgery: the presentation of events and the examination of literature
2020
Yazar:  
Özet:

Dental implants are a current treatment method that is frequently and successfully applied to the untouched brushes today. This method of treatment applied in maxillo-mandibular areas can cause serious complications, especially in patients with anticoagulant drug use. The major of these complications is the major bleeding that threatens life during or after surgery. This type of bleeding after the development of the hematoma in the mouth base and around it can lead to serious problems that go to the full or partial blockage of the airway. After all, patients need an urgent enthusiast or tracheotomy to ensure air traffic safety. In this case report, a 65-year-old male patient who used varpharin sodium due to a heart cover replacement appeared to our clinic for prothetic treatment. Under local anesthesia, after multiple tooth removal, 9 implants were placed on the maxilla and mandibula. The common and diffuse type of hematom, which was seen one day after the surgery, lasted about ten days.  Due to a sudden decrease in the hemoglobin value of the patient, a blood replacement was carried out twice in urgency. Bimanual compression and electrocoter with local hemostatic agents were used for blood control. Four months after healing was completed, the patient's treatment was completed without any problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.380
Atıf : 20.778
Sağlık Bilimleri Dergisi