Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Finansal Okuryazarlık, Davranışsal Önyargılar ve Kripto Varlık Piyasalarına Katılım
2023
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada finansal okuryazarlık ve kripto varlık piyasalarına katılım arasındaki ilişkinin belirlenebilmesi amacıyla anket uygulanmıştır. Finansal okuryazarlıkla beraber bireylerin kendine güven ve risk sevme eğilimleri gibi davranışsal önyargıları çalışma kapsamına alınmıştır. Lojistik regresyon sonuçları finansal okuryazarlık ve kripto piyasalarına katılım arasındaki çarpıcı ilişkileri göstermiştir. Analizler finansal okuryazarlığın kripto varlık piyasalarına katılım üzerinde pozitif ve anlamlı etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle, ileri düzeyde okuryazar katılımcıların kripto varlık piyasalarına katılma olasılıklarının, temel düzeyde okuryazar katılımcılardan daha yüksek olduğu bulunmuştur. Finansal kararlarda kendine güven ve risk sevme eğiliminin de kripto varlık piyasalarına katılımı pozitif etkiledikleri ancak bu etkilerin anlamsız oldukları belirlenmiştir. Bunların haricinde, piyasaya katılım davranışı ve diğer kontrol değişkenleri (yaş, cinsiyet, geleneksel yatırımlar) arasında çeşitli ilişkiler saptanmıştır. Son olarak, Türk kripto yatırımcılarının finansal okuryazarlık ve davranışsal önyargılarının demografik özelliklere göre anlamlı farklılıklar gösterdiği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Financial Literacy, Behavioral Biases and Participation In Crypto Asset Markets
2023
Yazar:  
Özet:

We have conducted a survey to determine the relationship between financial literacy and crypto market participation. Furthermore, we have included overconfidence and risk lover tendency, which are considered behavioral biases, in our models along with financial literacy. Logistic regression results revealed striking findings on financial literacy and crypto market participation. Our analysis shows that financial literacy has a positive significant impact on crypto market participation. Specifically, advanced financial literates are more likely to engage in crypto markets than basic financial literates. Confidence in financial decisions and risk – lover tendency also positively affect crypto investments, however these effects are insignificant. Apart from this, we determined a relationship between participation behavior and other control variables such as age, gender and investing in traditional assets. Lastly, we focus on Turkish crypto investors and find significant differences in respect of demographic factors in financial literacy and behavioral biases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 399
Atıf : 4.404
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi