Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 51
Narcotic Analgesics: Opioids
2019
Dergi:  
Sanitas Magisterium
Yazar:  
Özet:

Opioids are morphine-like analgesics used for the management of severe pain, such as acute pain and cancer pain. They are mostly preferred in cases of acute and chronic severe pain. IASP considers the relief of pain in acute or terminal illnesses as a human right, supporting opioid use in patients of all ages. IASP signed the Declaration of Montreal with other parties in 2010, reflecting its point of view.  The aim of this study was to describe opioid analgesics and their adverse effects. Outcomes of a current review of the literature were used in this study. Like all analgesics, opioids should be used at the right time, for the right patient, for the right indication, at the right dose, and with the appropriate mode of administration. The acknowledgment of every healthcare worker seeing patients in all branches in medicine will allow for patient access to analgesics via the appropriate approaches. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sanitas Magisterium

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 128
Atıf : 34
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini